20 oktober 2001: The Concert for New York City

1090

Vandaag is het precies 16 jaar geleden dat in Madison Square Garden ‘The Concert for New York City’ plaatsvond. Dit concert was een reactie op de aanslagen op 11 september 2001. Een lijst grote namen uit de muziekwereld, maar ook sporters, acteurs en andere bekende personen waren hierbij aanwezig. Het was een emotioneel en vooral memorabel concert.

Het concert werd georganiseerd door Paul McCartney en hij nam veel van zijn Britse collega’s mee naar Madison Square Garden voor dit concert. O.a. The Who, Mick Jagger en Keith Richards van The Rolling Stones, David Bowie, Elton John en Eric Clapton. Ook grote Amerikaanse artiesten waaronder Bon Jovi, Jay-Z, Destiny’s Child, Billy Joel en Goo Goo Dolls betraden het podium. Het publiek reageerde het meest vurig toen The Who het podium opkwam met ‘Who are you?’. Zij traden op met een Britse vlag op de achtergrond, die gedurende het optreden veranderde in de Amerikaanse vlag, om zo een gevoel van saamhorigheid te creëren.

‘The Concert for New York City’


Het concert werd gehouden voor het goede doel en ter ere van alle slachtoffers en hulpverleners die betrokken waren bij de aanslagen op 9/11. Naast muzikanten waren ook sporters, acteurs, filmmakers en andere bekende persoonlijkheden aanwezig bij het concert. Het volledige concert duurde ongeveer vijf uur en leverde meer dan $35 miljoen op.

Doordeweeks geld aan het verdienen om dit in het weekend weer uit te geven. Fan van bijna alles en iedereen, van Metallica tot Oliver Heldens en van Skrillex tot Oscar and the Wolf. Daarnaast wil ik overal heen dus #ripgeld.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.