Paul McCartney kondigt Europese shows aan voor einde 2024

Paul McCartney gaat weer op tour door Europa. In december 2024 doet de legendarische zanger shows in onder meer Londen, Parijs en Madrid.

Nederland en België zijn helaas geen onderdeel van de (kleine) Europese tour. Mogelijk worden er later nog extra shows aangekondigd; onderaan de aankondiging wordt in ieder geval geteased: ‘more news coming soon…’

Dit zijn de bevestigde Europese data voor Paul McCartney in 2024:

  • WEDNESDAY 4 DECEMBER – PARIS, FRANCE – LA DÉFENSE ARENA
  • THURSDAY 5 DECEMBER – PARIS, FRANCE – LA DÉFENSE ARENA
  • MONDAY 9 DECEMBER – MADRID, SPAIN – WIZINK CENTER
  • TUESDAY 10 DECEMBER – MADRID, SPAIN – WIZINK CENTER
  • SATURDAY 14 DECEMBER – MANCHESTER, UK – CO-OP LIVE
  • SUNDAY 15 DECEMBER – MANCHESTER, UK – CO-OP LIVE
  • WEDNESDAY 18 DECEMBER – LONDON, UK – O2 ARENA
  • THURSDAY 19 DECEMBER – LONDON, UK – O2 ARENA

Tickets gaan vrijdag 21 juni om 10:00 uur in de verkoop via de websites van de arena’s. Wie zich maandag nog inschrijft voor de mailinglist op paulmccartney.com, ontvangt linkjes voor de pre-sales die dinsdag (Parijs en Madrid) en woensdag (Londen en Manchester) starten.

Got Back

Vorige week kondigde Paul McCartney een tour door Zuid-Amerika aan. De shows zijn allemaal onderdeel van zijn ‘Got Back’ tour, waarmee hij eerder al de Verenigde Staten, Australië, Mexico en Brazilië aandeed. Europa is dus dit najaar aan de beurt.

Afgelopen juni stond Paul McCartney nog als headliner op Glastonbury 2023. De meest recente Europese shows van daarvoor dateren alweer van 2018: ook toen sloeg de voormalig Beatle onze landen over. Dat was voor het laatst in 2016: toen op Pinkpop en Rock Werchter. In 2020 stonden er optredens in het Goffertpark en op TW Classic gepland, maar die gingen door covid niet door.