Paul McCartney kondigt voortzetting tour aan; is Europa in 2024 aan de beurt?

Muzieklegende Paul McCartney gaat aan het einde van dit jaar weer op tournee. Als eerst zijn Australië en Brazilië aan de beurt. Mogen we hopen op meer data in 2024?

Paul McCartney heeft weer van zich laten horen! Via zijn Instagram-pagina heeft de Beatle een aantal shows aan de andere kant van de wereld aangekondigd. De ‘Got Back’-tour wordt op 18 oktober hervat in Adelaide, en eindigt op 16 december in Rio de Janeiro. Deze rondreis onder deze naam is in 2022 van start gegaan met als absoluut hoogtepunt een spetterend optreden op Glastonbury en is McCartney’s eerste tournee sinds de door corona geannuleerde ‘Freshen Up’-tour. Waarmee hij om bekende redenen het Nijmeegse Goffertpark helaas nooit heeft gehaald.

2024?

Kunnen we een revanche verwachten en zien we ‘Macca’ en zijn band in de zomer van 2024 terug in Europa? Deze hervatting is in ieder geval zeer hoopgevend. De laatste keer dat de levende legende Nederland en België aandeed was in 2016 toen zowel Pinkpop als Rock Werchter een enorme stunt uithaalde door de Brit te strikken en beide festivalweides getrakteerd werden op klassiekers van (uiteraard) The Beatles, Wings en het rijke solo-oeuvre van Sir Paul. Zit een zelfde stunt er weer in voor Pinkpop 2024 of Rock Werchter 2024 of wordt het geannuleerde Goffertpark optreden alsnog goedgemaakt? We houden het in de gaten!