Best Tracks: jullie favoriete nummers van Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Er is geen enkele band die de geruchtenmolen harder laat draaien dan Pearl Jam. Wel of geen Europese tour? Wel of geen Pinkpop? De meest gewilde headliner voor 2018 laat ons voorlopig nog even dromen. Dit zijn volgens jullie de ‘Best Tracks’ van Pearl Jam. Laten we hopen dat de droom werkelijkheid wordt, zodat we deze pareltjes komende zomer ergens live kunnen bewonderen. 

Top 10 Countdown

10. ‘Yellow Ledbetter’
9. ‘Porch’
8. ‘Why Go’
7. ‘Daughter’
6. ‘Just Breathe’
5. ‘Better Man’
4. ‘Even Flow’
3. ‘Alive’
2. ‘Jeremy’

Wist je dat…?

  • … er maar liefst zeven nummers uit jullie top 10 afkomstig zijn van debuutalbum Ten?
  • … de track ‘Yellow Ledbetter’ oorspronkelijk een B-kant was van de single ‘Jeremy’?
  • … Pearl Jam ‘Black’ in eerste instantie niet als single wilde uitbrengen omdat ze heb te donker vonden?
  • … ‘Just Breathe’ (2009) de meest recente uitgave is uit de top 10?
  • … vele nummers uit de top 10 een duister thema hebben? Zo gaat ‘Jeremy’ bijvoorbeeld over zelfmoord.
  • … de band maar liefst vijftig takes nodig had om ‘Even Flow’ goed op band te krijgen?
  • … ‘Alive’ de doorbraak-hit was voor de band uit Seattle, maar nooit de Amerikaanse Top 100 heeft bereikt?

20 Best Tracks op Spotify

Kun je geen genoeg krijgen van Pearl Jam? Abonneer je dan nu op onze Spotify-playlist! Bekijk ook ons Spotify-kanaal voor meer lekkere afspeellijsten.

Pearl Jam

pearl jam

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en was in de beginjaren de gedoodverfde opvolger van grunge-grootheden als Nirvana en Soundgarden. Later neigde de muziekstijl iets meer naar de classic en alternatieve rock. Met wereldhits als ‘Alive’, ‘Black’ en ‘Just Breathe’ groeide de band al snel uit tot een legendarische festivalact. Zo staat hun concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. Het laatste album Lightning Bolt dateert alweer uit 2013, maar met een nieuwe tour langs de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s en een opname in de Rock ’n Roll Hall of Fame is de band rond leadzanger Eddie Vedder nog altijd springlevend.

Wat weet jij van Pearl Jam?

Ein-de-lijk is het gelukt: Pearl Jam keert terug op Pinkpop! De band zal het hoofdpodium op vrijdag 15 juni afsluiten. Ook doen Eddie Vedder en co. Rock Werchter aan deze zomer. Maar wat weet jij eigenlijk van deze Amerikaanse rockgiganten? Check nu je kennis met onze Artist Quiz!

Naar de Artist Quiz!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen