Herkenbaar: overeenkomsten tussen FIFA-spelers en festivalgangers

overeenkomst-fifa-festival

FIFA 18 is uit. Voor velen is dit spel het ideale tijdverdrijf om de koude periode zonder festivals door te komen. Voor anderen bedachten wij al 7 hobby’s die jij in de tussentijd kan doen.  Festivals en FIFA lijken twee compleet andere werelden, maar toch zijn er genoeg overeenkomsten te vinden. De persoonlijkheden van een FIFA-speler en een festivalganger liggen dichter bij elkaar dan je denkt. Hieronder vijf raakvlakken voor gebruiksmakers van FIFA 18 en de zomerse festivalweide.

De uitslover

uitslover

Iedereen die wel eens FIFA heeft gespeeld, kent het wel; spelers die trucje na trucje doen. Zidaan’tje hier, Zidaantje daar, terwijl er geen enkele speler in de buurt te bekennen is. De persoonlijkheid van dit type FIFA-speler is ook vaak te vinden op festivals. Zo loopt op elk festival wel een uitslover rond die al zijn dans- zang- of luchtgitaar-skills wil laten zien en met volle mate geniet van alle aandacht. Of dit altijd even positief is, blijft een tweede…

De agressiefreak

“KUT FIFA!”, gevolgd door een harde knal en een compleet verwoeste controller. Dit is vaak wekelijkse routine voor de agressiefreak. Vaak bloeit er tussen deze persoon en het populaire voetbalspel een haat-liefde verhouding. Bij een 3-0 voorsprong is FIFA de ideale partner, maar zodra de bal iets te vaak in het eigen netje rolt is het spel ineens de duivel. Dit agressieve gedrag is ook bij sommige festivalgangers goed zichtbaar. Kun je je ook die beer van een vent herrineren, die vol passie zijn agressie loslaat in de moshpit bij Foo Fighters? Waarschijnlijk is dat dezelfde persoon als die gefrustreerde FIFA-speler die je laatste hebt afgedroogd.

 De herhaling-na herhaling kijker

again

Het is altijd leuk om optredens of aftermovies van optredens en festivals waar je bent geweest terug te kijken. Sommige mensen kunnen er geen genoeg van krijgen en kijken filmpjes keer op keer op keer. Dit is precies wat sommige FIFA-spelers ook doen. Ze hebben gescoord en voelen direct de neiging om het doelpunt twintig keer te analyseren. Als het nou een wereldgoal is, oké. Maar meestal zijn het doelpunten die een amateur in de kelderklasse nog had kunnen maken…

De babbelaar

boos

Op zijn tijd is het leuk om een goed gesprek te hebben over de zin van het leven. Doe dit alleen niet tijdens een potje FIFA of een festivaloptreden. Bij FIFA heb je natuurlijk je opperste concentratie nodig, dus tijd om het weer te bespreken heb je niet. En op festivals hoor je liever geen getetter door de muziek heen. Sommige personen hebben dit helaas nog niet helemaal door. Ach, gelukkig is er voor elk probleem een oplossing. Neem de volgende keer wanneer je met een babbelaar naar een show gaat of een potje FIFA speelt een rol duct tape mee. Voilà, probleem opgelost.

De tacticus

manager-red-bull

Als je FIFA speelt kom je binnen de kortste keren een tegenstander tegen die denkt dat die Manchester City-trainer Josep Guardiola is. Hij heeft ruim een kwartier nodig om zijn diep uitgedachte tactiek in te stellen. Wanneer de wedstrijd dan eindelijk begint, wordt het spel binnen de kortste keren gepauzeerd, omdat meneer een een paar hoognodige aanpassingen moet maken. Zo’n soort tacticus is ook vaak terug te vinden op een festival, maar dan net iets anders. Zo zijn er festivalgangers die eigenlijk een diploma in timemanagement verdienen. Ze weten dankzij hun uitgestippelde schema bij elk festival precies waar en wanneer ze moeten zijn, zodat ze geen enkele artiest hoeven te missen die op hun verlanglijstje staat.

Geen FIFA-liefhebber?

Ben jij niet zo’n fan van FIFA en verlang jij eigenlijk alleen maar naar alle leuke dingen van een festival? Geen zorgen, wij hebben 7 hobby’s bedacht waar jij in de tussentijd plezier mee kan hebben. Zo kom je toch iets makkelijker de wintermaanden door.  Afkickverschijnselen? Dan hebben we hier een aantal toffe winterfestivals voor je getipt!