Lowlands in je huiskamer in 10 stappen

1055
Ontbijt Lowlands

Dit weekend wéér geen Lowlands en laten we eerlijk zijn: dat is ronduit kut. We willen echter niet bij de pakken neer gaan zitten… Kunnen wij niet naar Biddinghuizen? Dan halen we Biddinghuizen naar ons toe!

Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. En als kers op de taart dagen we je uit om het Lowlands Thuisfestival te organiseren. Hoe? Lees Verder!

1. Hang je festivalaffiche op je voordeur

Zonder affiche, geen festival. Je hoeft hier zeker geen master in Photoshop voor te zijn, het gaat immers om het idee. Van oldskool WordArt naar nog ouderwetser knippen en plakken: mogelijkheden te over. Nog steeds te veel moeite? Print dan bovenstaande afbeelding uit.

2. Geef elke ruimte in huis een functie

Lowlands pakt ieder jaar uit met een programma verspreid over diverse podia. Om dit zo goed mogelijk na te kunnen bootsen, heb je dus meer nodig dan alleen je huiskamer. Bereid je goed voor en maak een plattegrond waarin je elke ruimte van je huis een functie geeft. Wedden dat je nu wèl in een mum van tijd heen en weer loopt van Alpha naar Bravo?

3. Versier je huis in festivalstijl

De festivalposter hangt inmiddels bij je voordeur en je plattegrond heb je tot in de puntjes uitgetekend. Klaar voor de aankleding. Een tent of podium nabouwen is natuurlijk een beetje veel van het goede. Maar kleine versieringen kunnen al voor een groot effect zorgen. Hang bijvoorbeeld bordjes op bij ieder podium. Of zorg voor een daverende lichtshow in de Bravo met een spacelamp. Je kunt ook een pan en pollepel (of iets van dezelfde strekking te vinden in je keuken) op de wc leggen voor een spontante toiletrave. En last but not least: geef iedereen in je festivalsquad glowsticks.

4. Maak een blokkenschema met Clashfinder

Genoeg te programmeren dit weekend en dat kan heel simpel via Clashfinder. Aftrappen kan bijvoorbeeld met ‘Alpha, Bravo, Camping‘, de online Lowlands escape room. Gegarandeerd dat je onmiddellijk in de Lowlands-vibe zit. Op een ander podium kun je de ‘De Beste Lowlands concerten op YouTube‘ aanzetten zodat je ook aan headliners geen gebrek hebt. Dan hebben we natuurlijk nog altijd de ‘Lowlands 2021‘ playlist op Spotify voor je klaarstaan.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Misschien schuilt er wel een dj-talent in jullie midden, die voor een live-setje kan zorgen. En meteen 24 uur door, dan maar? Vergeet niet om in de woon- en slaapkamer tegelijkertijd iets in te plannen dat je niet wilt missen, zodat je lekker kan schelden op je eigen timetable.

5. Ontketen de hype bij je festivalsquad

Nu ben je eindelijk klaar om ook je festivalvrienden uit te nodigen. Maak een FB-event aan of misschien is een Lowlands 2021 appgroep al voldoende. Bedelf ze vervolgens niet in één keer met al het nieuws, maar pak het aan zoals elke organisatie doet in aanloop naar het festival. Schrijf een korte aankondiging bij je bekendmaking van de plattegrond en wacht vervolgens korte tijd en herhaal dit met het blokkenschema. Bedenk alvast een antwoord op de vragen die je sowieso gaat krijgen: “Zijn er ook kluisjes?”, “Zijn er ook drugshonden? Ik vraag het voor een vriend. Hij is allergisch voor honden”. Roep vervolgens iedereen op in festivalwaardige outfits te komen. En vergeet niet iedereen te voorzien van de Festival Paklijst.

6. Creëer een cocktailbar

Bacardi Nederland
Photo: Bacardi Nederland / Rebekka Mell

Het is natuurlijk superbelangrijk dat je goed blijft drinken met al het dansen. Cocktails en mixjes zorgen ervoor dat jouw muntjes op een festival snel opgaan, maar thuis is dat geen probleem. Gooi een tropisch kleedje over je eettafel, zet daar de benodigde flessen drank en premixjes neer. Een bak ijs ernaast en wat vers fruit erbij, klaar is de Hacienda. Speltip: elke keer als je bij de tafel staat, wacht je 10 minuten met daadwerkelijk een drankje mixen en geef je de denkbeeldige dame achter de bar de schuld.

7. Tover je keuken om tot je favoriete eettentje

In je blokkenschema is er altijd wel een gaatje te vinden om even je favoriete festivaleten te scoren. Grote kans dat dit een burger, een frites met, een portie Bourgondiër bitterballen of een bak chicken wings is. Je kunt dit eten natuurlijk via een Thuisbezorgd, Deliveroo of Uber Eats bestellen. Veel leuker is het om ook de keuken te betrekken bij het tijdelijke festivalterrein. Zet de airfryer klaar, zorg voor genoeg saus (want er moet goed gesausd worden!) en hang een menukaart aan de muur. Eet smakelijk!

8. Spaar je buren met een Silent Disco nacht

Na tien uur in de avond is het wel zo sociaal om op het aantal decibellen te letten. Het makkelijkste is om je buren gewoon uit te nodigen voor het Lowlands Thuisfestival. Is dit niet helemaal hun ding? Organiseer dan een silent disco set om de nacht door te komen. Leuk als die ene vriend of vriendin toch meer van techno houdt dan van hiphop. Je kunt namelijk switchen tussen verschillende kanalen.

De benodigde headphones en zendstation zelf kopen is misschien wat hoog gegrepen (€495,- bij Bol.com). Niet getreurd: je kunt deze vanaf tien personen ook huren! Google helpt je op weg om een verhuurder in jouw omgeving te vinden.

9. Slaap op Camping 3

Rock Werchter 2019 - camping
Photo: Janne Paardekoper / Festileaks

Slapen doe je natuurlijk niet in je bed. Gooi je werptent op in huis. Niet genoeg ruimte? Dan is slapen op een matje in een slaapzak toch wel het minste wat je kunt doen om het festivalgevoel levendig te houden. En oja, laat de muziek in de andere kamer aanstaan voor het juiste effect.

10. Zorg voor een campingwaardig ontbijt

Niks beter voor een katerig ontwaken dan een campingwaardig ontbijt. Een simpel, bescheiden maaltijd bestaande uit producten die voor eeuwig bewaard lijken te kunnen worden. We hebben het natuurlijk over een broodje knaks. Een zachte witte bol, een paar chemische worstjes badend in de mayo en ketchup, voor de echte luxepoes afgetopt met gebakken uitjes en wat augurk. Een uitstekende balans in smaak én structuur helpt je weer helemaal fit te worden voor de volgende festivaldag. Want van die 24 uur kunnen we er ook best 48 maken, toch?

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.