James Bay werkt aan nieuwe muziek

James Bay
Foto: Bart Heemskerk

Het lijkt erop dat we niet lang hoeven te wachten op nieuwe muziek van James Bay. Op zijn sociale mediakanalen heeft de Britse singer-songwriter wat kiekjes uit de studio gedeeld. 

Het laatste wapenfeit van Bay dateert alweer uit maart 2015, toen zijn debuutalbum Chaos and the Calm verscheen. In 2016 stond hij op onder andere Pinkpop en Rock Werchter. Staat hij in 2018 weer voor uitzinnige festivalweides te spelen?

James Bay

Als James Michael Bay in 2014 ‘Hold Back the River’ uitbrengt, gaat het snel met de Brit. Hij speelt menig festivalweide plat en zijn album Chaos and the Calm haalt in zijn geboorteland de eerst plek in de hitlijsten. Hij scoort nadien nog hits met onder andere ‘Best Fake Smile’ en ‘If You Ever Want to be in Love’ en nu lijkt nieuwe muziek dus niet ver weg.