Festivaldirecteur Primavera Sound over tour Daft Punk en mogelijkheden voor 2018

Thomas Heijligers – Festileaks

Primavera Sound-directeur Gabi laat in een livestream op Facebook (28 september) weten dat Daft Punk aan een nieuwe tournee werkt. Verder laat hij zich uit over mogelijke namen voor Primavera Sound 2018.

Gaat Daft Punk weer op tour? Als we Gabi mogen geloven wel!  Volgens de directeur van Primavera Sound heeft het dj-duo aangegeven iets nieuws en verrassends te willen doen met hun volgende tournee. Wat dit precies inhoudt is echter onbekend. Biedt deze aankondiging ruimte voor een mogelijke festivaltour in 2018? Wij hopen in ieder geval van wel.

Geruchten Primavera Sound 2018

The National
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De festivaldirecteur heeft in de livestream ook het nodige te melden over de aankomende editie van Primavera Sound. Zo is de komst van Arctic Monkeys uitgesloten. De organisatie heeft niet geprobeerd de Britse rockband naar Spanje te halen, omdat het niet duidelijk is wanneer de nieuwe plaat echt af zou zijn. Ook Courtney Barnett en Kurt Vile zullen niet te bewonderen zijn; beide acts hebben geen plannen om naar Europa te komen. Sufjan Stevens heeft eveneens laten weten andere plannen te hebben.

Over wie er dan mogelijk wel komen, is nog niet veel duidelijk. The National wordt als kanshebber genoemd, evenals Frank Ocean. Aan de laatste naam kleeft wel enig risico, gezien het feit dat hij vorig jaar last minute zijn optreden cancelde. Ook Jack White staat hoog op het lijstje, maar dan zou het festival haar handen ineen moeten slaan met andere grote Europese festivals om de Amerikaanse rocker naar Europa te krijgen. De komst van Kendrick Lamar lijkt eveneens erg lastig, gezien zijn Europese tour in het voorjaar van 2018.

Tot slot geeft de directeur aan dat de line-up voor ongeveer 70% al rond is.

Primavera Sound 2018

Primavera
Foto: Cecilia Diaz Betz

Primavera Sound 2018 vindt plaats van 30 mei tot en met 3 juni midden in het centrum van Barcelona. Vorig jaar stonden onder andere The XX, Run The Jewels en Arcade Fire op het affiche. Kaarten voor het festival zijn al te koop via de website van het festival. Namen voor komende editie zijn er nog niet.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 30 mei - 2 juni 2024
Line-up
SZA
PJ Harvey
Mitski
SZA, PJ Harvey, Mitski +91 meer
Tickets Kopen