Elk jaar zijn ze er weer: de zelfbevestigingen. Dit keer is het prijs voor de Duitse festivals Rock am Ring en Rock im Park. Stone Sour en Alma hebben alvast hun aanwezigheid verklapt.

Hoewel er officieel nog geen namen bekend zijn gemaakt voor de Duitse paralelfestivals Rock am Ring en Rock im Park, staan er stiekem toch al twee namen op de affiches. Op Bands In Town valt te lezen dat Stone Sour beide festivals aandoet. De Finse zangeres Alma bevestigt haar eigen aanwezigheid dan weer via Twitter.

De kans is groot dat bovenstaande namen binnenkort officieel bevestigd worden. Aanstaande woensdag (1 november) start de kaartverkoop van beide festivals.

Rock Am Ring 2018

Foto: Natasja Blouw/Festileaks

In 2018 is het tijd voor de 33e editie van Rock Am Ring, die plaatsvindt van 1 tot met 3 juni op de Nürburgring. Het rockfestival is een van de populairste festivals van Duitsland. Het blijft echter niet bij Duitse bezoekers; met grote namen uit al soorten rock trekt het festival bezoekers vanuit heel de wereld.

Het Duitse festival heeft nog al eens te maken met tegenslagen. Is het geen terreurdreiging, dan gooit het weer wel roet in het eten. Gelukkig laten de bezoekers van Rock Am Ring zich nooit uit het veld slaan. Zoals je in ons festivalrapport kan lezen: de sfeer is fantastisch!

Tickets voor Rock am Ring 2018 gaan woensdag 1 november in de verkoop via de officiële festivalwebsite. De verkoop van Rock im Park gaat dan eveneens van start.

DELEN
Niek

Redacteur bij Festileaks en student Communicatie- en Informatiewetenschappen in Amsterdam. Groot muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.