Advertisement

Best Tracks: jullie favoriete nummers van Arctic Monkeys

Foto: Eric Pamies

Arctic Monkeys = Hot! We kijken niet alleen massaal uit naar het nieuwe album, ook een festivaltourtje zou ons zielsgelukkig maken. We vroegen jullie naar je favoriete nummers van deze apen en presenteren nu de Beste Tracks van Arctic Monkeys! 

Top 10 Countdown

10. ‘Brianstorm’
9. ‘Knee Socks’
8. ‘Fluorescent Adolescent’
7. ‘When The Sun Goes Down’
6. ‘Snap Out Of It’
5. ‘I Bet You Look Good On The Dancefloor’
4. ‘Why’d You Only Call Me When You’re High’
3. ‘Do I Wanna Know?’
2. ‘Arabella’
1. …

Wist je dat…?

  • … maar liefst zes van de tracks uit jullie top 10 afkomstig zijn van het album AM?
  • … het nummer ‘Brianstorm’ is onstaan nadat een Japanse fan het stiekem tot in de kleedkamers schopte? “It felt like he was trying to get inside your mind, it freaked us out!”, aldus gitarist Jamie Cook.
  • … Whatever People Say That I Am, That’s What I’m Not het bestverkopende debuutalbum allertijden is in het Verenigd Koninkrijk? In de eerste week na de release verkocht Arctic Monkeys meer exemplaren dan de hele top 20 bij elkaar.
  • … Arctic Monkeys niet vies zijn van een goeie cover? Ze speelden al eens ‘Feels Like We Only Go Backwards’ van Tame Impala en coverden onlangs nog ‘Hold On, We’re Going Home’ van Drake.
  • … 84% van de stemmers ‘R U Mine?’ nomineerden als Best Track?
  • … het al 4 jaar geleden is sinds Arctic Monkeys voor het laatst nieuw materiaal uitbracht? AM stamt al uit 2013!
  • … Queens Of The Stone Age-frontman Josh Homme meezingt op ‘Knee Socks’? Hij was ook producer van een deel van het album Humbug.

20 Best Tracks op Spotify

Dit zijn volgens jullie de 20 beste Arctic Monkeys-tracks, samengevat in een handige afspeellijst. Heb je een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys werd in 2002 opgericht en heeft sindsdien een grote live-reputatie opgebouwd. De Britse indierockband heeft tot nu toe vijf albums uitgebracht en daar komt in 2018 een zesde bij. Met het meest recente album AM (2013) tourde de groep langs o.a. Pinkpop en Rock Werchter. Sindsdien hebben de bandleden zich op enkele zijprojecten gestort. Zo blies frontman Alex Turner zijn bromance met Miles Kane nieuw leven in en hebben we in 2016 mogen genieten van nieuw materiaal én festivaloptredens van The Last Shadow Puppets.

Hoe goed ken jij Arctic Monkeys?

Met de aankondiging van Arctic Monkeys als headliner op Best Kept Secret 2018, vlogen de festivaltickets als warme broodjes over de toonbank. Maar wat weet jij eigenlijk van deze muzikale apen? Check nu je kennis met onze Artist Quiz!

Naar de Artist Quiz!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy