Wij vroegen jullie afgelopen week middels een FestiTinder welke nummers Bruno Mars aankomende zomer wel op Pinkpop zou mogen spelen. Hij heeft nogal wat hits gemaakt de afgelopen 7 jaar, dus het was vast niet makkelijk om te kiezen. We tellen samen af naar jullie favoriet. Dit zijn de Beste Tracks van Bruno Mars!

Top 10 Countdown

10. ‘The Lazy Song’
9. ‘That’s What I Like’
8. ‘Billionaire’
7. ‘Grenade’
6. ‘Uptown Funk’
5. ‘Treasure’
4. ‘Just The Way You Are’
3. ‘Marry You’
2. ’24k Magic’
1. …

Wist je dat…?

  • … de echte naam van Bruno Mars ‘Peter Gene Bayot Hernandez’ is?
  • … hij pas echt doorbrak met de track ‘Nothing On You’ in 2010?
  • … dat niet alleen een fantastische stem heeft, maar ook nog eens piano, drums, gitaar en basgitaar speelt?
  • … deze man ook nummers heeft geschreven voor artiesten als Travie McCoy, Cee Lo Green, Flo Rida en B.O.B?
  • … Bruno in februari 2014 de halftime-show van de Amerikaanse Superbowl mocht verzorgen?
  • … jullie favoriet en hitsingle ‘Locked Out Of Heaven’ maar liefst zes weken op #1 stond in de Billboard Top 100?
  • … maar liefst 80% van de stemmers datzelfde ‘Locked Out Of Heaven’ nomineerden als Best Track?
  • … deze rasartiest zijn eigen nummer ‘The Lazy Song’ – dat jullie op nummer 10 stemden – verschrikkelijk vindt?

20 Best Tracks op Spotify

Dit zijn volgens jullie de 20 beste Bruno Mars-tracks, samengevat in een handige afspeellijst. Heb je een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!

Bruno Mars

Met talloze singles en drie albums op zak is Peter Gene Hernandez (Bruno Mars) een rijzende ster. Zijn werk is geïnspireerd door Hawaiiaanse muziek, reggae, pop, rock, R&B, soul, doo-wop and hip-hop. Toen Mars zijn tweede album (Unorthodox Jukebox) in 2012 uitbracht, brak hij echt door. In 2014 had hij de hit ‘Uptown Funk’ met Mark Ronson en was Bruno headliner van de Superbowl halftime show. Eind 2016 kwam 24K Magic uit en stapelden de nieuwe hits zich op. In 2018 vinden we hem onder andere op ons eigen Pinkpop.

DELEN
Dianne De Kievit

Sinds mijn achttiende verslaafd aan festivals en concerten. Naast muziek een grote liefde voor reizen, het liefst de hele wereld rond. Mijn muzieksmaak gaat van Milky Chance tot Muse, van Imagine Dragons tot Foals en van De Staat tot Royal Blood.