Poll: Wat zijn jouw favoriete nummers van Pearl Jam?

Pearl Jam steekt komende zomer na vier jaar weer eens de grote plas over en toert in juni en juli door Europa! Op Rock Werchter 2022 gooit de band rond Eddie Vedder de donderdagavond in het slot, terwijl ze op Pinkpop 2022 de zaterdagavond afsluiten. Met een oeuvre van maar liefst elf studioalbums is er een rijke discografie om uit te kiezen bij het samenstellen van de setlist. Daarom vragen we jou: welke tracks van Pearl Jam hoop jij komende zomer live te horen?

Je kunt kiezen uit verschillende nummers van al het studiomateriaal uit het repertoire van Pearl Jam. Ben jij een fan van het eerste uur en staan jouw favorieten op het iconische album Ten? Of ben je meer onder de indruk van het recentere Gigaton? Laat het ons nu weten in onderstaande polls. Je kunt per album zoveel stemmen uitbrengen als je wil, maar je mag ook een heel album overslaan. Ontbreken er nummers? Laat het ons dan vooral in de comments weten. Stemmen maar!

Stem op de allerbeste Pearl Jam tracks

'Ten' (1991)

View Results

Loading ... Loading ...

'Vs.' (1993)

View Results

Loading ... Loading ...

'Vitalogy' (1994)

View Results

Loading ... Loading ...

'No Code' (1996)

View Results

Loading ... Loading ...

'Yield' (1998)

View Results

Loading ... Loading ...

'Binaural' (2000)

View Results

Loading ... Loading ...

'Riot Act' (2002)

View Results

Loading ... Loading ...

'Pearl Jam' (2006)

View Results

Loading ... Loading ...

'Backspacer' (2009)

View Results

Loading ... Loading ...

'Lightning Bolt' (2013)

View Results

Loading ... Loading ...

'Gigaton' (2020)

View Results

Loading ... Loading ...

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Begin 2020 verscheen Gigaton, de langverwachte opvolger van Lightning Bolt.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. De single ‘Can’t Deny Me’ kwam in datzelfde jaar uit. In 2022 staat de volgende festivalronde gepland: naast Pinkpop en Rock Werchter vindt je Eddie & co ook op Lollapalooza Parijs en Stockholm.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy