Radiohead ook in 2018 op tournee

Foto: Christian Hedel/Lollapalooza Berlin 2016

Wie dacht dat Radiohead een break zou nemen in 2018 heeft het verkeerd! Op de Britse muziekwebsite NME is te lezen dat de band ook in 2018 op tournee gaat.

‘Yes there are some tour dates being looked at for Radiohead next year.’ laat gitarist Ed O’Brien weten. Hij geeft aan dat de bandleden daarnaast ook erg druk zijn met diverse solo projecten. Vorig jaar stond de band rondom zanger Thom Yorke op Best Kept Secret en Rock Werchter. Ze werden door jullie zelfs gekozen als beste festivalact van het jaar 2017!

Radiohead

Radiohead is één van de meest vernieuwende, alternatieve bands. De band onstaat wanneer Thom Yorke, Ed O’Brien, Phil Selway, Jonny Greenwood en Colin Greenwood elkaar in 1985 ontmoeten op school. In 1993 leveren ze debuutalbum Pablo Honey af. Vele hits als ‘Creep’, ‘Street Spirit’ en ‘Karma Police’ zullen volgen. In 2017 deed de heren naar aanleiding van het uitkomen van het album A Moon Shaped Pool een festivaltour. De band was onder andere te zien op Best Kept Secret en Rock Werchter. Het optreden op Best Kept Secret kun je hier terug zien!