Best Kept Secret 2017 bevestigt Radiohead als eerste headliner

Foto: Cambria Harkey/Lollapalooza 2016

Radiohead komt naar Nederland! Best Kept Secret mag zich opmaken voor een bij voorbaat legendarisch optreden van de Britten. Radiohead sluit op zondag 18 juni het festival in Hilvarenbeek af.

Ze hebben het geflikt bij Best Kept Secret. De droomheadliner is gestrikt. “Al sinds de eerste editie staat de band met stip bovenaan jullie (en onze!) wenstenlijstjes. We voelen ons dan ook vereerd om de komst van de band met jullie te mogen delen,” aldus festivaldirecteur Robert Swarts. Radiohead zal op Best Kept Secret een volledige headline set spelen.

De kaartverkoop start op zaterdag 19 november om 10:00 uur. Weekendtickets gaan voor €170 over de toonbank. Een dagje Radiohead kost je €89. De komende maand worden er nog 100 extra namen bekend.

Het is het eerste festivaloptreden van Radiohead in Nederland sinds 2001. De Britse band is ook reeds aangekondigd voor Glastonbury, het Poolse Open’er, het Deense Northside en het Franse Main Square. Voor Rock Werchter gaan sterke geruchten.

Geruchten

De geruchten over het optreden op Best Kept Secret gingen al langer. Afgelopen zomer werd al beloofd dat Radiohead in 2017 festivaloptredens zou doen in Europa. Nadat Pinkpop afviel en de band werd aangekondigd voor het Deense NorthSide Festival, leek een optreden op Best Kept Secret logisch. Toen een journalist van De Limburger de boeking ook nog lekte, was de bevestiging slechts nog een formaliteit. Maar oh, wat zijn we er blij mee.

Radiohead

In 2016 deed Radiohead naar aanleiding van het uitkomen van het album A Moon Shaped Pool een beperkte festivaltour en ook dit jaar lijken er weinig festivalshows in het vat te zitten. In een livechat op Facebook wist de festivaldirecteur van Open’er te melden dat de contacten met de band al in 2015 gelegd werden. Ondanks dat er mogelijk weinig festivalshows aan lijken te komen, geeft Radiohead wel een vervolg aan de succesvolle shows in de Heineken Music Hall van dit jaar.

Best Kept Secret 2017
Best Kept Secret
Foto: Nathan Reinds

In 2017 vindt de vijfde editie van Best Kept Secret plaats. Op 16, 17 en 18 juni 2017 worden de bezoekers van het festival verwelkomd het strand van Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Radiohead was al eerder bekend. Weekendtickets kosten € 170,00 en verschaffen ook toegang tot de camping. Dagkaarten voor de zondag kosten € 89,00 (prijzen excl. servicekosten). Meer informatie is te vinden op de website van het festival of op onze programmapagina.

Wil je meediscussiëren of de andere mogelijke headliners van Best Kept Secret 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum, waar de speculaties al volop zijn begonnen.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2017

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 16-18 juni 2017
Line-up
Radiohead
Arcade Fire
Run The Jewels
Tickets Niet meer beschikbaar.