The xx en Florence + The Machine exclusief naar Melt Festival 2018

Daar zijn ze dan! The xx en Florence + The Machine zijn de eerste namen voor Melt! Festival 2018. Het Duitse festival vindt plaats van 13 tot en met 15 juli 2018.

Voor Florence + The Machine zal dit het enige optreden in Duitsland zijn komend jaar. De organisatie van festival weet ook te melden dat het optreden van Florence Welch zeldzaam is. Het zal dus lastig worden om haar op andere manieren te zien aankomend festivalseizoen in Europa.

Maar niet alleen voor Florence + The Machine is dit een zeldzaam optreden. Ook voor The XX zal dit een van de weinige festival shows in 2018 zijn. Maar het blijft niet bij deze twee namen. Het festival maakt nog nog 20 andere namen bekend. Hieronder een lijst met alle namen:

[mks_col]

[mks_one_half]

 • Amelie Lens
 • Ben Klock
 • Cigarettes After Sex
 • Ellen Allien
 • Erobique
 • Florence + The Machine
 • George Fitzgerald
 • Gurr
 • Honey Dijon
 • Jon Hopkins
 • Kid Simius

[/mks_one_half]

[mks_one_half]

 • Mavi Poenix
 • Mura Masa
 • Nina Kraviz
 • ø [Phase]
 • Princess Nokia
 • Sevdaliza
 • Superorganism
 • The XX
 • Tyler, The Creator
 • The Black Madonna
 • Yellow Days

[/mks_one_half]

[/mks_col]

Florence + The Machine

florence and the machine
florence and the machine

De Britse Florence Welch is een geboren en getogen festivalvrouw. Florence + The Machine brak namelijk door dankzij het welbekende SXSW Festival. Hier kunnen talentvolle artiesten zich bewijzen tegenover festivalbazen en muziekcritici, met festivaloptredens op Glastonbury en Reading & Leeds Festival als dankbaar gevolg. Daarna ging het snel. Eerste single ´Kiss With A Fist´ sloeg al direct aan, het daaropvolgende album Lungs (met daarop o.a. ´Dog Days Are Over´ en ´You´ve Got The Love´) nog meer. Inmiddels heeft de band drie studioalbums op zak, een heleboel ervaring in de schoenen, een arsenaal aan meezingers en een behoorlijke live-reputatie opgebouwd. Daarbovenop is Florence Welch nog eens één van de meest invloedrijke vrouwen in de hedendaagse muziekindustrie.

Melt! Festival 2018

Foto: Johannes Riggelsen

Melt! Festival vindt aankomend jaar plaats van 13 tot en met 16 juli. Op een oud industrieterrein bij Berlijn wordt komende zomer weer 4 dagen lang gedanst tot je er bij neer valt. Echt de hele dag dansen? Ja, echt de hele dag. Op de 24 uurs-dansvloer stopt het feest namelijk nooit. Ook met de locatie scoort Melt! Festival ieder jaar. Het oude industrieterrein is volgens iedere bezoeker een lust voor het oog! Vorig jaar stonden onder meer M.I.A.Die Antwoord en Phoenix op het affiche. Voor 2018 zijn tot nu toe alleen The XX en Florence + The Machine bekend. Tickets voor het vierdaagse festival kosten nu nog €109,-, binnenkort worden ze verhoogd naar €129,-. Tickets zijn te koop via de website.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen