#010: Melt! in Duitsland, 24 uur feest

melt festival bucktlist header

In De Festival Bucketlist presenteren we – in willekeurige volgorde – de 100 festivals die je als festivalliefhebber echt een keer bezocht móet hebben in je leven. Het zijn festivals die opvallen vanwege de ijzersterke line-up, de legendarische sfeer of de schitterende locatie. Iedere week voegen we er één toe en deze keer is het de beurt aan Melt! Festival in Duitsland. 

Melt! Festival in het kort:

  • Gräfenhainichen, Duitsland
  • 14 juli – 16 juli
  • Specialiteit: 24 uur lang muziek
  • Electronisch, indie, pop, hip-hop
  • 2017: Bonobo, Die Antwoord, M.I.A, Fatboy Slim
  • Combiticket: €140,-
  • Busreis: €89,-

De locatie

Melt

Melt! Festival vindt sinds 1997 plaats op een groot verlaten industrieterrein, dat omringd wordt door het Gremminmeer. De locatie van Melt! is een uurtje vanaf Leipzig en anderhalf uur vanaf Berlijn, wat de bereikbaarheid vanuit het buitenland flink bevorderd. Zo kan er niet alleen naar het festival gereden worden, maar ook getreind of gevlogen. Vanaf het vliegveld Berlin Schönefeld rijden er zelfs directe bussen naar het festival.

Het terrein – Ferropolis – wordt ook wel de ‘Stalen Stad’ genoemd. Dat is niet gek, met al die industriële overblijfselen. Er is ruimte voor diverse buitenpodia, waaronder de Sleepless Floor. Daar is, zoals de naam al doet vermoeden, 24 uur per dag muziek.

Het affiche

Melt! wilt zijn bezoekers niets liever zien doen dan dansen. Het festival heeft 24 uur per dag muziek aan. Dit jaar gaan onder meer Sohn, M.I.A en Fatboy Slim het stof in de kolenmijn wegblazen. Er staan gelukkig ook toffe live acts op de line-up, zoals Phoenix en Kamasi Washington.

Jarig

Melt! Festival

Melt! pakt dit jaar uit, en dat is niet zonder reden. Het is namelijk de twintigste editie van het festival. Bezoekers mogen daarom rekenen op een aantal surprises. Eén verrassing heeft de organisatie alvast verklapt: een exclusieve 4 uur durende set van Fatboy Slim. Right about now!

Melt! 2017

De 20e editie van Melt! Festival is op 14, 15 en 16 juli 2017. Het terrein van de voormalige kolenmijn ‘Ferropolis’ is het prachtige decor. Melt! biedt een unieke festivalbeleving waarin elektronische muziek de boventoon voert. Het is de ideale plek voor de doorgewinterde festivalganger. Naast het indrukwekkende festivalterrein, heb je namelijk de mogelijkheid om 24 uur per dag te feesten. Tickets zijn vanaf € 140,-. Ook de reis is makkelijk te boeken. Er is namelijk georganiseerd busvervoer vanaf Nederland.

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen