Zégut: ‘U2 geeft indoor-shows in Europa’

Foto: Federico Eduardo Ratier

Vorige week werd duidelijk dat U2 tijdens het Europese festivalseizoen in Noord-Amerika is. Festivalorakel Zégut schrijft nu in zijn blog dat ze indoor-shows zullen spelen. Hij vertelt daar ook dat het gaat om zaalshows en niet om een stadiontour.

Zégut heeft het voorgaande jaren al meerdere malen bij het goede eind gehad. Vorig jaar voorspelde hij onder andere de komst van Red Hot Chili Peppers naar Lollapalooza Paris en Black Sabbath op Hellfest. Ook wist hij vroegtijdig dat Rammstein op Pinkpop 2016 stond. Ondanks dat hij hierdoor best betrouwbaar is, heeft hij het niet altijd goed. Het blijft dus nog even afwachten welke Europese podia de Ierse rockers in 2018 écht zullen betreden!

U2

u2

U2 wordt in 1976 opgericht in Dublin als een schoolband onder de naam Feedback. In 1980 leveren ze het eerste album Boy af. In datzelfde jaar stonden de heren ook voor het eerst in Nederland op de bühne. Vele nummer 1-hits als ‘Beautiful Day’, ‘Elevation’ en ‘The Saints Are Coming’ zullen volgen. De bezetting van de band is sinds de oprichting ongewijzigd gebleven, een unicum in de muziekgeschiedenis.

Dit jaar speelde U2 tweemaal in een uitverkochte Amsterdam Arena. De band vierde daar de 30ste verjaardag van het album ‘The Joshua Tree’. Ondertussen hebben de Ieren niet stilgezeten. Op 1 december 2017 komt namelijk het 14e studioalbum Songs of Experience, uit! ‘You’re The Best Thing About Me’ is de eerste single van het te verschijnen album en gaat over de vrouw van Bono. Ooit werd zij door een recensent cynisch ‘the best thing about Bono’ genoemd. Dat is de zanger nooit vergeten!

Over de auteur ✍️

Festileaks Redactie

Op Festileaks lees je het laatste festivalnieuws, deel je ervaringen op het Festival Forum of doe je inspiratie op. Festileaks drijft op een levendige community, zowel voor als achter de schermen, dat zijn best doet om dat fijne festivalgevoel niet alleen in die paar weekends, maar het hele jaar door aanwezig te laten zijn.

Meer van Festileaks