Festivalconcert van de week: LCD Soundsystem op Primavera Sound 2016

LCD Soundsystem
Foto: Eric Pamies

Met deze donkere dagen is het natuurlijk heerlijk om binnen te blijven in plaats van rotjes af te steken. Maar wat nou als je Netflix-serie geen nieuwe afleveringen meer heeft en je een keer wat anders wil horen dan de Top 2000? Precies, dan kijk je een fantastisch festivalconcert om alvast in de stemming van het festivalseizoen van 2018 te komen. Met deze week, de winnaar van de 3voor12 album van het jaar: LCD Soundsystem.

De mannen van LCD Soundsystem kwamen vorig jaar met een nieuw album genaamd American Dream, en speelden de nieuwe plaat iets later live tijdens hun clubtour. Vooralsnog geen nieuwe muziek, maar je kunt je natuurlijk altijd laten verrassen op de komende festivals.

LCD Soundsystem is voor de festivalzomer van 2018 al aangekondigd voor Best Kept Secret, Sónar en All Points East. Wij zijn benieuwd waar de mannen nog meer op het festivalaffiche te vinden zijn komend festivalseizoen. In mei/juni hebben ze nog een Europese stadiontour gepland staan, maar daarna ligt de zomer nog helemaal open te zien aan het tourschema van de wereldact.

Met nummers als ‘Losing My Edge’, ‘Tribulations’ en ‘Dance Yrself Clean’ lieten zij in 2016 op Primavera Sound weer zien waarom zij wereldfaam verdienen. Wat een optreden, en wat fijn dat ze weer helemaal terug van weggeweest zijn.

LCD Soundsytem

LCD Soundsystem

LCD Soundsystem is een Amerikaanse elektronische rockband. De band is in 2002 opgericht en heeft vier studioalbums uitgebracht. In 2010 werd het album This Is Happening uitgebracht, waarna James Murphey de handdoek definitief in de ring leek te gooien. Maar in december 2015 werd de stilte echter al doorbroken met de Kerstsingle Christmas Will Break Your Heart. In 2016 stond de band op onder andere CoachellaRoskildeLowlands en Pukkelpop. Dit jaar volgde de nieuwe plaat American Dream en een clubtour waarin onder meer Paradiso aan werd gedaan. Voor komend jaar staat in elk geval All Points East Festival al op de planning.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 30 mei - 2 juni 2024
Line-up
SZA
PJ Harvey
Mitski
SZA, PJ Harvey, Mitski +91 meer
Tickets Kopen