Primavera Sound laat weer van zich horen! De eerste acts worden pas volgende maand aangekondigd, maar tot die tijd besluit de organisatie het festival eens flink te hypen. Door middel van een promotiefilmpje en een grote poster in het centrum van Barcelona, wordt onze verbeelding aardig gekieteld.

Tien willekeurige personen uit heel Europa kregen als eerste het affiche van Primavera Sound 2018 voorgeschoteld. Aan de reacties te zien, lijkt het erop dat deze editie een indrukwekkende wordt. Sommige proefkonijnen sloegen zelfs een hand voor hun mond of pinkten een traantje weg bij het zien de artiesten. Helaas zullen we niet weten waar ze nu écht naar gekeken hebben, maar het is in elk geval een veelbelovend begin.

“Dit is geen poster”

Nóg een speldenprikje: midden in Barcelona prijkt dit enorme billboard. ‘Aizò no és un cartell’ betekent letterlijk ‘Dit is geen poster’ en is afgeleid van het bekende kunstwerk van de Belgische schilder René Magritte. Wat we met deze aanwijzing moeten blijft een raadsel: er staat verder niets bij en het lijkt op het eerste gezicht ook niet naar een specifieke act te verwijzen.

Het Spaanse festival is altijd één van de eerste grote Europese muziekevenementen van de zomer, vandaar dat ook alle ogen erop gericht zijn. Welke acts gaan deze zomer op tournee? Wie zijn de kanshebbers voor de festivals in de Benelux? In januari weten we het, dan brengt de organisatie meer nieuws naar buiten.

Primavera Sound 2018

Thomas Heijligers – Festileaks

Primavera Sound Festival is een jaarlijks festival in Barcelona waar indierock, noise-rock en alternatieve elektronische muziek samen komen. In 2018 zal de 18e editie plaatsvinden, opnieuw met uitzicht op de grote jachten in de haven van Barcelona. Wil je een ticket bemachtigen voor komend festivalseizoen? Voor een ticket ben je tussen de € 150,- en € 180,- kwijt. Kijk voor meer informatie even op de officiële website!

Boy
Chef Formatredactie en trots lid van de Festileaks Feestcommissie. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Student Human-Technology Interaction in Eindhoven en UX/UI Developer bij Appart Media. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de carnaval van toeten noch blazen.