The Chemical Brothers en meer naar Bilbao BBK Live 2018

Benicàssim Festival 2016
Foto: FIB Benicassim Festival

De festivalagenda van The Chemical Brothers begint lekker vol te lopen met Europese data. Ook Bilbao BBK Live heeft het elektronische duo weten te strikken. Daarnaast kondigt het Baskische festival nog 13 namen aan.

De lijst met aankondigingen bestaat verder uit de volgende acts: Benjamin Clementine, Fischerspooner, james, Jungle, Ana Curra, Cooper, Young Fathers, Aneguria, Carolina Durante, Cecilia Payne, Melenas, Quentin Gas & Los Zíngaros en YONAKA. Eerder werd al de komst van onder andere Gorillaz, The XX, alt-J, David Byrne en Noel Gallagher’s High Flying Birds aangekondigd.

The Chemical Brothers staan op donderdag 12 juli op de planken van Bilbao BBK Live. Het betekent voor de Brothers niet de eerste festivalaankondiging in Spanje. Onlangs werd namelijk al bekend dat het dj-duo komende zomer ook op onder andere Low Festival te zien is. Een optreden in de Benelux laat vooralsnog op zich wachten.

The Chemical Brothers

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de Brothers zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van The Chemical Brothers nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Daardoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax.

Bilbao BBK Live 2018

Bilbao BBK Live vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in de Spaanse stad Bilbao. Vorig jaar stonden onder andere The Killers, Depeche Mode en Royal Blood op de affiche. Voor aankomend jaar zijn onder andere Gorillaz, The XX, alt-J, David Byrne en The Chemical Brothers aangekondigd. Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar via de website. Voor slechts € 80,- heb je al een combiticket, daarnaast kun je voor € 10,- je tentje opzetten op de camping. Meer informatie over Bilbao BBK Live is te vinden op de website van het festival.

Bilbao BBK Live Logo

Bilbao BBK Live 2024

Locatie
Spanje
Bilbao, Spanje
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Arcade Fire
Massive Attack
Jungle
Tickets Kopen