Bilbao BBK 2018 maakt komst Gorillaz en The xx bekend

Gorillaz

Nog meer aankondigingen voor de aankomende festivalzomer! Bilbao BBK laat via social media weten dat Gorillaz en The xx te zien op de Spaanse festivalweide.

Eerder werd al bekend dat Gorillaz naar Europa komt in 2018: zo staan ze  in juli ook op het Poolse Open’er festival. De kans dat de Engelse band rondom frontman Damon Albarn ook naar Rock Werchter komt wordt met deze bevestiging alleen maar groter. Bilbao BBK vindt volgend jaar namelijk slechts enkele dagen na het Belgische festival plaats.

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’ wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets van de band. Na een tussenpauze van zes jaar was daar dan begin dit jaar de release van het vijfde Gorillaz album Humanz. Meteen volgden plannen voor een tour en nog meer nieuws: een verrassingsalbum!

Met al twee Europese festivals op de planning lijkt een grote festivaltournee aanstaande. Waar gaan we de heren aankomende festivalseizoen nog meer zien?

Bilbao BBK 2018

Bilbao BBK Live vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in de Spaanse stad Bilbao. Vorig jaar stonden onder andere The Killers, Depeche Mode en Royal Blood op de affiche. Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar via de website. Voor slechts € 80,- heb je al een combiticket, daarnaast kun je voor € 10,- je tentje opzetten op de camping. Meer informatie over Bilbao BBK Live is te vinden op de website van het festival.