Komende zomer kan er gedanst worden op The Chemical Brothers. Het dj-duo is in 2018 onder meer te zien op Low Festival en Pohoda Festival. 

The Chemical Brothers gaat een mooie zomer tegemoet. Het duo tourt in 2018 door heel Europa en doet daarbij diverse festivals aan. Naast de Spaanse en Slowaakse festivals worden ook Italië en Tsjechië aangedaan. Chemical Brothers zorgt op Rock In Roma en Metronome Festival dat de voetjes van de vloer mogen.

Eerder werd een optreden op het Engelse Boardmasters Festival al bekend gemaakt. In 2016 zorgden The Chemical Brothers nog voor kolkende massa’s op festivals zoals Pukkelpop, NOS Alive en Sziget.

The Chemical Brothers

Benicàssim Festival 2016
Foto: FIB Benicassim Festival

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de Brothers zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van The Chemical Brothers nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Daardoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax.

Pohoda 2018

Het Slowaakse Pohoda Festival vindt plaats in de stad Trencin. Het lokale vliegveld van Trencin wordt jaarlijks weer opgetogen voor een drie dagen durend feest. Komend jaar vindt het festival plaats van 5 tot en met 7 juli 2018. Onder meer St. Vincent is komend jaar in Slowakije te vinden. De eerste 5.000 early bird-tickets voor Pohoda zijn al uitverkocht. Voor drie dagen festival + camping betaal je momenteel €89,-.

Het festival, dat in 2018 haar 22e editie viert, staat bekend om de kleurige aankleding en de vriendelijke sfeer. Kijk er dan ook niet gek van op als je hele families rond ziet lopen; Pohoda is toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. De capaciteit van het festival ligt rond de 30.000 mensen en verkocht de afgelopen jaren elke keer uit. Klinkt aantrekkelijk? Festival.Travel organiseert meerdere reizen vanuit Nederland en België naar dit mooie festival!