Van deze artiesten zien jullie graag een kerstalbum

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

De kerstman vroeg Festileaks om hulp. Het is volgens hem hoog tijd voor wat nieuwe kerstmuziek en dus een nieuw kerstalbum. Maar van wie? De muzieksmaak van de beste man zelf is wat verouderd en vroeg daarom advies aan echte muziekkenners. Door te Tinderen hebben jullie de kerstman een enorme dienst bewezen. De top 5 artiesten vinden jullie terug op het onderstaande verlanglijstje: 

5. Arcade Fire

Arcade Fire

Op de vijfde plek vinden we de Canadese indierockband Arcade Fire. Het nieuwe album Everything Now viel bij veel van jullie goed in de smaak. De titeltrack werd onlangs zelfs bekroond met de titel Song van het Jaar. Kan de band in de toekomst nog een titel verwachten maar dan van ‘Beste Kerstsong van het Jaar’?

4. Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam maakt eindelijk weer een rondje langs de Europese festivals deze zomer. En nu ze toch al in de actieve modus zitten mogen ze volgens jullie ook direct aan hun kerstalbum beginnen. Toch een keer wat anders dan Mariah Carey en Wham.

3. Arctic Monkeys

Foto: Eric Pamies

De band onder leiding van Alex Turner is momenteel bezig met het creëren van hun zesde studioalbum. De kans dat dit een kerstalbum zal zijn is niet al te groot, maar wie weet is het een idee voor in de toekomst. Jullie zien jezelf in ieder geval wel bij de kerstboom zitten met warme chocolademelk en de fijne tunes van Arctic Monkeys.

2. Muse

Muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Op plaats twee vinden we de Engelse rockers Muse terug. Als een Halloween-single kan, dan moet een kerstalbum ook wel lukken, toch? Veel van jullie zien het wel zitten, betoverende pianostukken met daarbij de fijne zang van Matt Bellamy. Dat Afgewisseld met wat overweldigend gitaargeweld en voilà: een prachtige kerstplaat is geboren. Dat wordt meezingen met ‘Candlelight’ en ‘Supermassive Yellow Star’.

1. Foo Fighters

Het kerstalbum dat het hoogst op jullie verlanglijstje staat is er één van de Foo Fighters! De band komt dit jaar als headliner van Pinkpop eindelijk het gemiste optreden van 2015 komt goedmaken. Een extra goedmakertje in de vorm van een kerstalbum is voor jullie de perfecte kerstgift. Vooruit, hier een voorproefje:

https://youtu.be/YIZcaYfrIms

De volledige uitslag:

 1. Foo Fighters (68%)
 2. Muse (65%)
 3. Arctic Monkeys (63%)
 4. Pearl Jam (60%)
 5. Arcade Fire (59%)
 6. Gorillaz (55%)
 7. Franz Ferdinand (46%)
 8. Queens of the Stone Age (46%)
 9. Guns N’ Roses (44%)
 10. Editors (43%)
 11. Radiohead (42%)
 12. Florence & The Machine (37%)
 13. Bruno Mars (33%)
 14. The xx (32%)
 15. Kasabian (32%)
 16. Ozzy Osbourne (31%)
 17. Iron Maiden (28%)
 18. The Cure (27%)
 19. Depeche Mode (25%)
 20. Eminem (25%)
 21. The National (23%)
 22. Justice (23%)
 23. The Prodigy (22%)
 24. Macklemore (20%)
 25. Kendrick Lamar (18%)