Pearl Jam maakt Europese festivals bekend

Foto: Danny Clinch

Eindelijk! De eerste Europese data voor Pearl Jam zijn zojuist bekendgemaakt! De Amerikaanse band is in 2018 onder meer op Pinkpop en Rock Werchter te zien.

De afgelopen tijd doken er een hoop geruchten op omtrent een Europese tournee van Pearl Jam. In Italië en Spanje werd de komst van de Amerikaanse band al besproken. Ook Pearl Jam-expert dimitrispearljam gaf meerdere keren hints naar een Europese tour, maar nu is het eindelijk officieel! De rockband komt komend jaar naar Europa, zojuist werden de volgende festivaldata bekendgemaakt.

15 juni: Pinkpop
22 juni: I-Days Festival
8 juli: Rock Werchter
12 juli: Mad Cool
14 juli: NOS Alive

Daarnaast is de legendarische rockband ook in diverse zalen te zien. Van Barcelona tot Amsterdam en van Londen tot Berlijn. Pearl Jam is komende zomer door heel Europa te volgen. Dit zijn de zaalshows van de legendarische band:

12 juni: Ziggo Dome, Amsterdam
18 juni: O2 Arena, Londen
19 juni: O2 Arena, Londen
24 juni: Stadio Euganeo, Padova
26 juni: Stadio Olimpico, Rome
1 juli: O2 Arena, Praag
3 juli: Tauron Arena Kraków, Krakau
5 juli: Waldbühne, Berlijn
10 juli: Palau St. Jordi, Barcelona

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Sinds de laatste Europese tour in 2014 verlangt menig festival alweer naar de komst van Amerikaanse rockband. Eddie Vedder en zijn collega’s brachten drie jaar geleden voor het laatst een bezoek aan Europa, waarbij zij onder meer als headliner op Rock Werchter stonden en ook twee keer in de Ziggo Dome speelden. Vorig jaar bevestigde Jan Smeets dat de band in 2017 op Pinkpop zou staan, wat achteraf een hoop ophef veroorzaakte. De band bleek immers niet naar Europa te willen komen zolang er terreurdreiging heerst. Dit jaar komt daar dus verandering in!