Volbeat, Opeth, Billy Talent en anderen naar Download Paris 2018

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Maar liefst 31 nieuwe namen voor de Franse editie van Download! Onder andere Volbeat, Opeth, Billy Talent, NOFX en Hollywood Undead geven acte de présence in Parijs.

Daarnaast worden ook Seether, Alestorm, Royal Republic en Graveyard toegevoegd aan de indrukwekkende line-up. Eerder maakte het festival al de komst van Foo Fighters, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne, Ghost, The Offspring en Guns N’ Roses bekend. Check het volledige programma en de dagindeling hieronder:

Volbeat

De eerste festivalshows van Volbeat staan! De Deense rockers zijn uitgegroeid tot een band van headlineformaat. In 2016 stond Volbeat bovenaan de affiches  van Graspop, FortaRock en Rock am Ring en wist de band de status van headliner helemaal waar te maken. Eerder dit jaar gaf de groep een overdonderend optreden op het Eindhovense Strijp-S om hun status nogmaals te onderstrepen. Volbeat bracht zes studioalbums uit en is bekend door hits zoals ‘Lola Montez’, ‘Still Counting’ en ‘Heaven Nor Hell’. Volbeat speelt volgend jaar in ieder geval op Graspop. Zien we de groep ook terug in Nederland?

Download Paris 2018

Download Festival vond voor het eerst plaats in 2003, op het racecircuit Donington Park in Engeland. Het begon als 2-daags festival, maar breidde zich na 2 jaar al uit tot een 3-daags evenement vol rock- en metalmuziek. In 2015 voegde de organisatie van Download Frankrijk toe aan hun territorium. Daarna volgden Spanje en Australië al snel.

Dit jaar vindt Download Paris plaats op 9, 10 en 11 juli. Onder meer Guns N’ RosesOzzy OsbourneFoo Fighters en Marilyn Manson geven acte de présence. Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar.