5x waarom iedereen The War On Drugs live wil zien in 2018

Twee maanden geleden stonden ze maar liefst twee keer in een uitverkochte AFAS Live, maar we willen meer. The War On Drugs is een band die we ook graag op festivals willen zien dit jaar. Waarom? Dat leggen we even uit. 

1. Ze komen naar Europa

De band werd recentelijk bevestigd voor Forbidden Fruits in Dublin, en dat smaakt naar meer. De kans dat er nog meer bevestigingen voor Europese festivals gaan komen is dan ook groot. Nu hebben wij in Nederland een paar leuke festivals waar deze band prima op het affiche zou passen. Fingers crossed dus!

2. Het laatste album is heerlijk


Eind augustus kwam de band met het album A Deeper Understanding. Een album waar we allemaal op zaten te wachten en heel blij van worden. “Zelfs Springsteen maakt ze niet zo mooi”, schrijft OOR in hun recensie van het album.

3. Ze zijn headliner-waardig

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4479&v=E-IjEiqDizs

Drie jaar geleden stond The War On Drugs op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole. Dit was de eerste headliner show van de band en hier bewezen ze headliner-waardig te zijn. Nu, drie jaar en flink wat nieuwe muziek later, zouden we ze graag weer op een hoofdpodium willen zien.

4. Oude muziek

Naast alle lof voor het nieuwe album heeft The War On Drugs ook fijne liedjes in hun oude repertoire zitten. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Red Eyes’ en ‘Under The Pressure’, ook niet slecht hè? Er is in ieder geval genoeg muziek die we van de band willen horen. Nu hoeven ze alleen nog maar op een festival in de buurt te komen.

5. Na de clubtour willen we meer

In het najaar vond de clubtour van de band plaats. Onder meer de AFAS Live was een tussenstop in deze tour. Hoewel we ze dus recentelijk nog hebben gezien, willen we meer. Een concert is leuk, maar een festivalconcert geeft toch altijd net dat beetje extra. Ook daarom zien we The War On Drugs graag op het podium komend seizoen.

The War On Drugs

De Amerikaanse indierockband The War On Drugs gooide met hun recentste album A Deeper Understanding hoge ogen. In het najaar van 2017 ging de band op clubtour, met als resultaat een uitverkochte AFAS Live op 1 en 2. Op naar het festivalseizoen van 2018.