Advertisement

The Chemical Brothers, Action Bronson en meer naar Dour 2018

Benicàssim Festival 2016
Foto: FIB Benicassim Festival

De eerste namen in het nieuwe jaar voor Dour 2018. De organisatie van het Vlaamse festival maakt vandaag de komst van onder andere The Chemical Brothers en Action Bronson bekend. 

Het affiche van Dour begint nu toch echt mooie vormen aan te nemen. Mura Masa werd als eerste naam in oktober al bekend gemaakt. Daar zijn de afgelopen tijd nog een reeks namen bijgekomen, zoals onder andere Tyler The Creator, Alt-J en Paul Kalkbrenner. Nu voegen The Chemical Brothers, Action Bronson, Fatima Yamaha, Mogwai en Cashmere Cat zich daarbij.

Een overzicht van alle 24 nieuw bevestigde acts:

 The Chemical Brothers

The Chemical Brothers Artwork

Al sinds 1991 zijn The Chemical Brothers een begrip in de dancescene en een vaste waarde op de festivalpodia. De groep kende zijn grootste succes rond de millenniumwisseling, toen festivalanthems als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy Hey Girl’ hoog in de hitlijsten stonden. Tegenwoordig weten de Brothers zich elke tour weer te overtreffen en zich opnieuw uit te vinden. Hoewel er de afgelopen jaren weinig nieuw materiaal is uitgebracht en de setlist vaak ongewijzigd is gebleven, is een optreden van The Chemical Brothers nooit saai. Er wordt namelijk flink geïnvesteerd in het visuele spektakel en er ontstaan vaak spontaan verrassende remixen en mash-ups. Daardoor ervaar je de gehele live-show als één lange, dansbare climax.

Dour 2018

Dour Festival 2018 vindt plaats van 11 t/m 15 juli 2018 in het gelijknamige plaatsje Dour in België. Het festival komt ieder jaar weer met een andere alternatieve line-up. Maar daarnaast is er ook plaats voor kunst, cultuur en activiteiten. De kaarten voor het festival zijn inmiddels in de verkoop gegaan. Weekendtickets zijn verkrijgbaar vanaf €155,-. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen