Het Engelse trio van Alt-J keert terug naar de Europese festivalweides! Ze staan komend jaar namelijk op het Belgische Dour festival.

Het was even stil vanuit de organisatie van het Belgische festival, maar ze komen vandaag gelukkig met 12 nieuwe namen! Naast Alt-J staan ook acts als Joey Bada$$ en Nils Frahm op het affiche. Hieronder vind je alle aankondigingen:

Alt-J

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Alt-J is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste indie-rockbands ter wereld. De Britten braken in 2012 door met hun debuutplaat An Awesome Wave met onder andere de hits ‘Breezeblocks’ en ‘Tessellate’. Voor deze plaat kregen ze de Mercury Prize, de meest prestigieuze muziekprijs in het Verenigd Koninkrijk. Intussen is de band alweer twee albums verder. Halverwege dit jaar verscheen het meest recente album Relaxer met daarop singles als ‘3ww’ en ‘In Cold Blood’. Met dit album toerden de heren vorig jaar onder meer langs de festivalweides van Rock Werchter, Lowlands en Sziget.

Dour 2018

Dour

Dour Festival 2018 vindt plaats van 11 t/m 15 juli 2018 in het gelijknamige plaatsje Dour in België.  Het festival komt ieder jaar weer met een andere alternatieve line-up. Maar daarnaast is er ook plaats voor kunst, cultuur en activiteiten. Vorig jaar stonden onder meer  Die AntwoordJustice en Metronomy op het affiche. Komend jaar staat onder meer Tyler, The Creator en Mura Masa op de planken. De kaarten gaan op 17 november in de verkoop. Kijk voor meer informatie op de website.