Dit zijn de 5 grappigste fanposters

Photo: Sandor Csudai (Sziget Festival)

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Normaal gesproken is realisme een vereiste in ‘Poster Spotting’, maar vandaag is dat andere koek. Dit keer: de 5 grappigste festival-fanposters!

1. Vet subtiel…

De grootste geruchten omzetten tot festivalposter kennen we nu wel. Maar om hier een subtiele twist aan te geven, dat zien we niet vaak. Hoewel het bovenste rijtje water in de mond doet lopen maken de kleine lettertjes, op hilarische wijze, korte metten met alles waar je op hoopte. Of toch niet? Als we de teasers mogen geloven staat ons heel wat te wachten.

2. …of met de neus op de feiten gedrukt

Hippies With Bongos, Wrong Direction of toch de headliner Where’s My Tent?: op The Real Experience Festival heb je het allemaal. Hoewel elk festival op planeet Aarde wel een handje van deze ‘acts’ boekt is het toch leuk ze allemaal bij elkaar te hebben.

3. Nirvana?

Op het eerste gezicht komt het plaatje redelijk geloofwaardig over. Totdat je een tweede keer kijkt en beseft dat de persoon achter deze poster een doortrapte kreeft is. Niet alleen vindt de variant van het festival plaats op 31 en 32 maart, maar ook staat Nirvana op de poster. Onderaan nota bene. Om nog maar te zwijgen over ‘Corporeo de 2Pac’. Well done!

4. Slayer Slayer Slayer

Je hebt de die-hard fans die elk vinyl bezitten, voor concerten uren lang in de rij staan en natuurlijk de creatievelingen. Want hoe laat je nou zien welke artiest je op het festival wilt? Precies, gewoon zo dus. Ook leuk is de verscholen ‘Ice Cube’ die op 15 april staat geprogrammeerd. Of dit een verwijzing is naar het nummer ‘Disorder’ van Slayer en Ice T of dat het gaat om een goed verpakte meme; dat laten we aan jullie over.

5. Waar het op slaat

Eerder op deze lijst is al een soortgelijke poster te vinden. Maar dit affiche treedt in detail als geen ander. De warmste zomerdagen? Check. Een band waarvan de hitsong in een filmtrailer zit? Yes. En zelfs een Nederlandse dj?! Kom maar door. Owja, en vergeet je parkeerkaart niet.