ESNS Dag 3 over rapper Boef en een groeiend Down The Rabbit Hole

Boef artiest
Foto: Bart Heemskerk

Het Nederlandse showcase festival Eurosonic Noorderslag is momenteel in volle gang. Het festival is niet alleen een platform voor opkomende muzikanten, maar ook een manier om de nieuwste ontwikkelingen binnen de festivalwereld te peilen. Op de derde dag wordt gepraat over onder andere rapper Boef en de groei van Dour en Down The Rabbit Hole.

Op de derde festivaldag wordt er veel gediscussieerd over de welbekende uitspraken van rapper Boef. Kan het wel of niet door de beugel en hoe moeten de festivals erop reageren? Het team rondom Boef spreekt zich voor het eerst uit. “Hij is hard, maar als team weten we hoe we met hem om moeten gaan. We weten hoe het bedoeld wordt en wat zijn achtergrond is.”, zegt Glen Faria (A&R bij Spec.). De artiest is volgens hen natuurlijk zelf verantwoordelijk voor wat hij zegt, daar is hij ook op aangesproken. Maar het is belangrijk dat zijn uitspraken in de juiste context worden bekeken en dat media een onderbouwde mening geven. Deze commotie had volgens het panel een mooie opening geweest om een open discussie over jongeren, cultuur en achtergrond aan te gaan. Ze geven aan dat er meerdere artiesten zijn die foute dingen doen, maar bij Boef is er een angst voor escalatie ontstaan waardoor hij geweerd wordt. Daarom kijkt iedereen naar elkaar en gebeuren er gekke dingen. Wordt ongetwijfeld vervolgt.

Gelukkig komen vandaag ook luchtigere onderwerpen aan bod. Hoe kan het bijvoorbeeld dat een eigenzinnig festival als Dour het zo goed doet, terwijl een mega-headliner vaak ontbreekt? Volgens de organisatie wordt er veel samengewerkt met lokale partners en boeken ze niet de extreem dure acts, waardoor de prijzen laag kunnen blijven. Ook hun ‘Fuck It-mentaliteit‘ valt in goede aarde: ze blijven veranderen en doen gewoon lekker waar ze zelf zin in hebben. Een festival dat elk jaar verandert is interessanter dan een evenement dat elk jaar binnen de lijntjes kleurt. En laten we eerlijk zijn; door de modder rollen is toch ook leuker dan schuilen onder een tentje?

Down The Rabbit Hole werpt een blik op de toekomst. De afgelopen jaren is het festival flink gegroeid en de organisatie wil die trend graag doortrekken. “Meer mensen is meer plezier“, aldus Ide Koffeman die vandaag woordvoerder is. Toch vindt men het belangrijk dat de originele ‘vibe’ behouden blijft; “we willen geen Lowlands of Pinkpop worden”. Welke veranderingen de beoogde groei met zich meebrengt is nog even afwachten. “Er zijn nog een aantal plekken backstage die misschien ook ooit frontstage kunnen worden. We kunnen bijvoorbeeld ook tien kleine feestjes houden in plaats van één grote, zodat het nog steeds hetzelfde gevoel houdt.”

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Eurosonic Noorderslag? Of wil je gewoon de mooie sfeer van het eerste festival van het jaar proeven? Houdt dan onze website, ons Facebook-, Twitter- en Instagram-kanaal in de gaten.

Eurosonic Noorderslag

Afterpartees

Eurosonic Noorderslag 2018 vindt plaats tot en met 20 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent. Zo hebben Dua Lipa, Hozier, Roosevelt en Royal Blood hier hun eerste stappen gezet. Daarnaast wordt op het festival ieder jaar de Popprijs uitgereikt voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. In 2016 won DJ Martin Garrix die prijs.

In de editie van 2018 staan o.a. Afterpartees, My Baby, VRWRK, Haevn en DeWolff op de planken. Check snel de hele line-up.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.