Gojira en BEHEMOTH als headliners naar Into The Grave 2018

Het noorden van het land maakt zich alvast op om te rocken. Gojira, BEHEMOTH en vijf andere acts zijn toegevoegd aan de line-up voor de achtste editie van Into The Grave.

De headliners voor Into The Grave 2018 zijn bekend. Op 10 en 11 augustus gaan we Gojira en BEHEMOTH terug zien op het Leeuwarder festival. Ook Delain, SUICIDAL TENDENCIES, Metal Allegiance, ORDEN OGAN en Gloryhammer zijn toegevoegd aan het affiche. Eind vorig jaar werden onder andere al Paradise Lost en Dying Fetus bevestigd. Hieronder vind je de volledige line-up tot nu toe.

Over het tijdschema is nog vrij weinig bekend. Zeker is al wel dat Gojira vrijdag 10 augustus af gaat sluiten en BEHEMOTH zaterdag 11 augustus.

Gojira

Deze Franse heavy metal band ging oorspronkelijk onder de naam ‘Godzilla’. In 2001 besloten ze de naam te veranderen naar ‘Gojira’. De band heeft sinds de naamverandering zes albums uitgebracht. De meest recente, Magma (2016), is genomineerd voor een Grammy Award voor ‘Best Rock Album’. Gojira staat ook wel bekend om hun songteksten, die veelal in het teken staan van het milieu. Ze werken nauw samen met Sea Shepherd Conversation Society en zetten zich in voor meerdere klimaatproblemen, waaronder de opwarming van de aarde.

Naast Into the Grave 2018 zien we de band onder andere ook terug op Download Melbourne 2018 in Australië en Bloodstock Festival 2018 in het Verenigd Koninkrijk.

Into the Grave 2018

Foto: Humphrey Paap

Into the Grave is een Metal festival dat gehouden wordt in hartje Leeuwarden. Het festival wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden, op 10 en 11 augustus. Into the Grave is een van de bekendste Metal festivals van Noord-Nederland, en heeft op eerdere edities al grote namen als Slayer en Megadeth mogen ontvangen. De naam van dit tweedaags festival verwijst naar de locatie van het terrein. Het Oldehoofsterkerkhof was, zoals de naam al verklapt voorheen een kerkhof.

Weekendtickets voor het festival kosten €55 ,- per stuk. Dagtickets zijn nog niet in de verkoop. De prijzen van deze tickets zullen later bekend worden gemaakt.

Into The Grave Logo

Into The Grave 2023

Locatie
Nederland
Leeuwarden, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Line-up
Trollfest
Tickets Kopen