Kijk terug: Behemoth op Graspop 2023

Behemoth op Graspop 2023. © Rudy De Doncker

De zwartgeblakerde Poolse deathmetalband Behemoth tekende voor één van de hoogtepunten van een aardedonkere vrijdag op Graspop 2023. Wie durft kan hun concert hier nog steeds in al zijn sinistere glorie herbekijken – en nadien meteen even stemmen voor onze FAT100, de lijst met beste festivalacts van de zomer!

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Zeker op de hoofdpodia mag de buikriem al eens wat losser op Graspop, en wordt er ook plaats gemaakt voor wufte eightiesrock, bezopen piratenmetal of neogothische dancepop. Niets van dat alles op vrijdag dit jaar. Zo kwamen om kwart voor zeven de leden van Behemoth in de volle zon testen hoe zweetbestendig hun facepaint is (of hadden ze gewoon flink zonnecrème gesmeerd?). Hun nieuwe song ‘The Deathless Sun’, een eerbetoon aan de allesverzengende Romeinse zonnegod Sol Invictus, was geheel op zijn plaats, en met de moordriff van ‘Conquer All’ wisten ze uiteindelijk de hele weide in te palmen. Ben je dat concert door de combinatie van bovenmatig drankgebruik, blakerende zon en hemeltergende geheadbang inmiddels al weer vergeten, of wil je het graag nog eens herbeleven? Dat kan hieronder!

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Machine Head
Guns N' Roses
Disturbed
Tickets Niet meer beschikbaar.