Kasabian, alt-J en meer naar WAM 2018

kasabian
kasabian

Veel nieuwe namen voor WAM Estrella Levante 2018. De organisatie voegt onder meer Kasabian en alt-J toe aan het affiche. Voor beide bands ligt er een mooie festivalzomer in het vooruitzicht.

Maar het houdt niet op bij de aankondiging van de bovenstaande artiesten. Ook de volgende namen zijn bevestigd; Izal, Vitalic ODC Live, !!! (Chk Chk Chk), Yelle Club Party, Iván Ferreiro, Sidonie, Dorian, El Columpio Asesino, Viva Suecia, Melange, Biznaga, The Octopus Project, Mueveloreina, Poolshake, Joana Serrat en Esteban & Manuel. Meer namen volgen binnenkort!

Kasabian

De mannen uit Leicester laten weer van zich horen! Kasabian is dé britpopgroep van het moment en dat weten ze zelf maar al te goed. De band werd in 1999 opgericht en bracht in die 18 jaar tijd 6 studioalbums uit. Begin vorig jaar werd de meest recente daarvan, For Crying Out Loud, uitgebracht. De band scoorde hits met ‘Fire’, ‘Underdog’, ‘Club Foot’ en ‘You’re In Love With a Psycho’. Eind vorig jaar speelde de band een volle AFAS Live plat en in 2018 volgt er weer een festivaltournee, zo is het Spaanse Mad Cool Festival al bevestigd. Zien we Kasabian ook terug op een festival in Nederland of België?

Alt-J

Foto: https://www.flickr.com/photos/tutuka/

alt-J is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste indie-rockbands ter wereld. De Britten braken in 2012 door met hun debuutplaat An Awesome Wave met onder andere de hits ‘Breezeblocks’ en ‘Tessellate’. Voor deze plaat kregen ze de Mercury Prize, de meest prestigieuze muziekprijs in het Verenigd Koninkrijk. Intussen is de band alweer twee albums verder. Halverwege 2017 verscheen het meest recente album Relaxer met daarop singles als ‘3ww’ en ‘In Cold Blood’.  De mannen zijn eerder al bevestigd voor het Spaanse Bilbao BBK Live.

WAM Festival

Het WAM Estrella Levante 2018 wordt voor de tweede keer gehouden in het Spaanse Murcia. Het festival vindt plaatst op 4 en 5 mei op de La Finca Campus. De succesvolle eerste editie in 2017 trok meer dan 46.000 bezoekers.

Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar via de website. Voor € 40,- heb je al een regulier combiticket en voor € 65,- VIP kaarten. Meer informatie over WAM 2018 is te vinden op de website van het festival.