Snow Patrol, Kasabian en meer naar Mad Cool 2018

Mad Cool blijft strooien met namen! Het Spaanse festival heeft nu al een indrukwekkend programma en voegt vandaag ook nog Snow Patrol, Kasabian, Rag ‘n’ Bone Man, Morgan, Perfume Genius, Marmozets, Sampha, Washed Out, Gold Panda en Japandroids toe aan de affiche.

Eerder kon Mad Cool Justice, Nine Inch Nails, Depeche Mode, Massive Attack, Jack Johnson, Fleet Foxes, Queens of the Stone Age en MGMT al bevestigen. Daarnaast heeft het Spaanse festival eerder deze week een hint gegeven naar de komst van Pearl Jam. Festileaks houdt je op de hoogte!

Alle bevestigde namen tot nu toe zie je onderstaande poster.

Snow Patrol

De zesde en voorlopig laatse langspeler van het vijftal, Fallen Empires, dateert al uit 2011. Een jaar later tourde de band van januari tot november, waarbij ze stopten op Rock Werchter 2012 en op Rockin’ Park in het Goffertpak in Nijmegen. Het nieuwe album, dat als werknaam SP7 heeft, zou dit jaar nog moeten uitkomen.

Kasabian

De mannen uit Leicester laten weer van zich horen! Kasabian is dé britpopgroep van het moment en dat weten ze zelf maar al te goed. De band werd in 1999 opgericht en bracht in die 18 jaar tijd 6 studioalbums uit. Begin dit jaar werd de meest recente daarvan, For Crying Out Loud, uitgebracht. De band scoorde hits met ‘Fire’, ‘Underdog’, ‘Club Foot’ en ‘You’re In Love With a Psycho’. Eerder deze maand speelde de band een volle AFAS Live plat en in 2018 volgt er weer een festivaltournee. Zien we Kasabian ook terug op een festival in Nederland of België?

Mad Cool 2018

Foto: Sergio Albert

De derde editie van Mad Cool vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Madrid, Spanje. Voor de aankomende editie heeft de organisatie een nieuwe locatie geregeld. Concreet betekent dit maar liefst twee nieuwe podia en een verdubbeling van de bezoekerscapaciteit ten opzichte van voorgaande jaren. Tickets gaan binnenkort in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website. Benieuwd naar hoe het dit jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport!

Mad Cool Logo

Mad Cool 2024

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam