Mad Cool Festival 2018 komt met Jack White, James Bay en meer

1125
Foto: Jo McCaughey

Het leek gisteren wel Jack White-dag. Nadat Rock Werchter de frontman van The White Stripes bevestigde, onthulde ook Mad Cool festival de artiest.

Jack White was gisteren het slotakkoord op een hele rits nieuwe namen voor het Spaanse festival. Naast de nieuwe headliner van Mad Cool Festival werden ook acts als James Bay, Wolf Alice en Eels onthuld. Mad Cool Festival hintte eerder nog naar de komst van Arctic Monkeys. Zij zijn nog niet bevestigd. Het volledige affiche ziet er nu als volgt uit:

Jack White

Jack White is terug. De voormalige frontman van The White Stripes bracht deze week een nieuw nummer uit: ‘Servings and Portions from my Boarding House Reach’. Daarmee doen ook meteen geruchten over een nieuw album de ronde. Dat zou Boarding House Reach gaan heten. Met shows op Rock Werchter en Mad Cool Festival lijkt een nieuwe tournee in het vat te zitten voor de Amerikaan. De vorige keer dat Jack White in Nederland en België te zien was, stamt al uit 2014.

Mad Cool Festival 2018

Foto: Sergio Albert

De derde editie van Mad Cool vindt plaats van 12 tot en met 14 juli in Madrid, Spanje. Voor de aankomende editie heeft de organisatie een nieuwe locatie geregeld. Concreet betekent dit maar liefst twee nieuwe podia en een verdubbeling van de bezoekerscapaciteit ten opzichte van voorgaande jaren. Eerder werden onder andere Depeche Mode, Tame Impala en Queens of the Stone Age bekendgemaakt. Reguliere tickets voor het hele weekend zijn al uitverkocht, maar VIP-tickets en Mad Cool Festival Packs zijn nog wel verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.