Advertisement

The War On Drugs naar Sziget 2018?

Gisteren werden de eerste 37 artiesten voor Sziget 2018 bekendgemaakt. De 38e, The War On Drugs, lijkt zich nu ook bij het rijtje aansluiten.
Let op: ze zijn nog niet officieel aangekondigd.

Op maandag 22 januari werden de eerste namen voor Sziget Festival 2018 bekendgemaakt. Nog geen dag later lijkt het erop dat we nog een nieuwe naam aan het programma van het festival toevoegen. Lykke Li, die we deze zomer ook terug gaan zien op Sziget, zette een foto van de line-up op haar Instagram mét The War On Drugs daartussen! De Instagram post is inmiddels al verwijderd en kunnen we niet meer terug zien, hieronder is wel een screenshot van het bericht te zien.

Ook in de nieuwsbrief die Sziget rondstuurde was The War On Drugs terug te vinden. Hebben we te maken met een foutje van het festival of al de eerste afzegging voor de komende editie?

Naast de leak van Li geeft de organisatie van Sziget ook zelf al aan dat er binnenkomt meer namen bekend worden gemaakt.

De komst van The War On Drugs naar Sziget maakt ze een grote kanshebber voor Pukkelpop en Lowlands.

The War On Drugs

The War On Drugs werd opgericht in 2005. Toch braken ze pas door in 2014 met het album Lost in a dream. De rockband kwam met dit album in de album top 40 lijsten van Australië tot Zwitserland te staan. In de jaren die volgden waren de mannen veel te vinden op festivals. Zo hebben ze opgetreden op Pukkelpop, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Sziget is niet het eerste festival voor de Amerikaanse band. Ze hebben al aangekondigd op te treden op Coachella  en Shaky Knees Festival in de Verenigde Staten. Aankomende maand zijn ze nog op tour in Oceanië.

Sziget

Sziget is een jaarlijks festival gehouden op een eiland vlakbij Boedapest, Hongarije. De naam verwijst naar de letterlijke plek, ‘sziget’ is namelijk Hongaars voor ‘eiland’. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Tijdens de zeven dagen kun je niet alleen naar de optredens van artiesten, maar ook naar theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op het Eurosonic Noorderslag.

Early Birds gaan van € 275,- voor een 7-day pass tot €65 ,- voor een day ticket. Early bird tickets zijn nog verkrijgbaar tot 31 januari 18:00, dus wees er snel bij! Hierna betaal je € 325,-  voor een 7-day pass en € 79,- voor ene day ticket.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen