Volbeat, Pennywise en meer naar Download Madrid in 2018

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Raggende gitaren en snoeiharde metal, dat is wat je kunt verwachten op Download Festival Madrid 2018! Met de aankondiging van vijf nieuwe namen wordt de line-up harder dan hard.

De line-up voor de Spaanse versie van Download raakt steeds completer. Volbeat, Pennywise, L7, Iron Reagan en In This Moment zijn toegevoegd aan het affiche en zullen op 28, 29 en 30 juni te zien zijn in Madrid. Eerder werden al grote namen Guns ‘N Roses, Ozzy Osbourne en Avenged Sevenfold aangekondigd. De volledige line-up check je hier.

Volbeat

De Deense heavy metal band werd in 2001 opgericht onder leiding van frontman Michael Poulsen. Geïnspireerd door Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica spelen de mannen een combinatie van rock en roll, heavy metal en rockabilly.  In 2005 brachten ze het debuutalbum The Strength/The Sound/The Songs uit. Sindsdien hebben ze zes albums uitgebracht, daarnaast hebben ze zelfs een eigen rum geproduceerd. Ze zijn deze zomer terug te vinden op menig festival in Europa. Eerder werd al aangekondigd dat we de Denen terug zien op onder andere de Zwarte CrossGraspop en Download Paris.

Download Festivals

In 2003 werd het de eerste editie van Download Festival gehouden in het Donington Park in Engeland. Na meer dan tien jaar breidde het festival zich uit naar een tweede locatie: Frankrijk. In 2016 werd het festival in Parijs voor het eerst gehouden in hetzelfde weekend als het Engelse Download. Na dit succes werd één jaar later het Spaanse Download georganiseerd. Ook in 2018 komen er zowel op de Engelse, Franse en Spaanse versies van het festival weer grote namen. Het Download Festival gaat in 2018 ook de Europese grenzen over en wordt een festival in het Australische Melbourne.

Download Madrid 2018 vind plaats van 28 tot 30 juni, drie weken na het oorspronkelijke festival in Engeland.  Een weekendticket voor de Spaanse editie heb je al voor €150 ,-.