Zo veel festivals en zo weinig zomer. Wij bij Festileaks snappen het goed als je ook even niet meer weet waar je dit jaar je welverdiende portie feest en ontspanning gaat zoeken. Daarom tippen we je graag onze aanbevelingen. Met vandaag: Balaton Sound!

Elk jaar transformeert het gebied rondom het Balatonmeer in Hongarije in een walhalla van dancemuziek, zon en feest. Balaton Sound won niet voor niets in 2012 de European Festival Award voor ‘Best Medium-Sized Festival’. Het evenement heeft alles wat een festivalliefhebber zich kan wensen: de grootste dj’s, prachtige podia en een geweldige sfeer. Overdag neem je een heerlijke duik in het meer, om ’s avonds alle zorgen van je af te dansen.

Klinkt nog niet overtuigend genoeg? Dit zijn 5 redenen waarom je dit jaar toch écht eens naar Balaton Sound moet.

1. Alle populaire dj’s van het moment staan er dit jaar

Nee, maar echt. Allemaal. Martin Garrix. David Guetta. Dimitri Vegas & Like Mike. The Chainsmokers. DJ Snake. Axwell /\ Ingrosso. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Voor wie zin heeft om flink te dansen, is Balaton Sound het beste adres van de zomer. De feestjes gaan de hele nacht door en nemen nooit in kwaliteit af. Dansen tot de zon opkomt. Take us there already!

2. Je móet een keer in dat Balatonmeer hebben gezwommen

Eén van de dingen die Balaton Sound een festival maakt waar je jezelf toch écht een keer op moet trakteren, is vanwege het schitterende Balatonmeer. Het grootste meer van Midden-Europa is de naamgever van het festival, en grenst er ook direct aan.

Aangezien de eerste act op de mainstage pas laat in de middag het podium betreedt, heb je overdag de mogelijkheid te genieten van het helderblauwe Balatonmeer en het zomerse zonnetje.

Op 5 minuten loopafstand van de camping vind je al voldoende plaats (inclusief schaduw) om je handdoekje neer te gooien en in het water te springen. Ook zijn er speciale boat parties die je het meer helpen verkennen.

3. Balaton Sound = het ultieme vakantiegevoel

Foto: nl.balatonsound.com / Mudra László

Voor wie het ‘zon, zee, strand’-idee graag combineert met een festival is Balaton Sound de perfecte match. Je kunt #Sound2018 prima inzetten als je jaarlijkse zonvakantie. Het festival duurt namelijk maar liefst vijf dagen. Doordat het festival pas aan het einde van de middag van start gaat, kun je bovendien overdag lekker zonnen en cool doen op waterbedjes. Relaaaaxed!

4. De aanslag op je portemonnee valt reuze mee

Naast het heerlijke weer is één van de grote voordelen van festivals in het oosten van Europa toch wel het prijskaartje. Met dank een de relatief goedkope forint, heb je voor maar 2 euro een halve liter ijskoude Heineken of een gigantisch stuk pizza. Ook begrijpen de Hongaren dat wij fragiele Westerlingen het niet lang volhouden in deze hitte: voor iets meer dan een euro scoor je een flesje koud water of frisdrank.

Wie helemaal low-budget zijn festival door wil komen, koopt trouwens het beste nog voor donderdag 15 februari 12:00 uur tickets voor Balaton Sound 2018. Dan bespaar je namelijk nog enkele tientjes op je kaarten, voordat de prijzen omhoog gaan. En zeg nou zelf: vijf dagen festivallen voor €190, da’s toch geen geld?

5. Het festival is super toegankelijk door speciale treinen en bussen

We horen je denken: ‘Allemaal leuk en aardig, zo’n tof meer in Hongarije. Maar het is nogal een onderneming om daar te komen!’ Verkeerd gedacht. Alle wegen leiden dan wel naar Rome, maar er lijken er haast nog meer naar Zamárdi te gaan. De organisatie van Balaton trekt jaarlijks alles uit de kast om de bezoekers in stijl naar het festival te brengen.

Dat gebeurt bijvoorbeeld met een speciale trein, de Balaton Sound Express (inclusief party coupé!), die vanuit Gent en Brussel rechtstreeks naar Zamárdi rijdt. Ook vertrekken er bussen vanuit negen grote steden in Nederland en België, waaronder Amsterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Check hier alle opstapplekken.

Duidelijk toch? We zien je in Hongarije!