Balaton Sound 2018 wint Festival Award voor ‘Beste Logistiek’

Balaton Sound 2018
Photo: Rockstar Photographers

Festileaks heeft de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018 bekendgemaakt, de publieksprijzen voor festivals. Ruim 5.000 festivalbezoekers beoordeelden festivals door heel Europa op zes vaste categorieën. Balaton Sound (Hongarije) wint de Festival Award voor ‘Beste Logistiek’.

Bekijk hier alle winnaars van de Festileaks Festival Awards.

1. Balaton Sound (8,7)

Balaton Sound
Photo: László Mudra / Rockstar Photographers

Het Hongaarse Zamárdi is normaal niet de best bereikbare locatie ter wereld, maar toch heeft de organisatie van Balaton Sound 2018 er voor gezorgd dat de af- en aanvoer van festivalgangers vlekkeloos verliep. Zo waren er veel parkeerplaatsen, reed er een speciale festivaltrein vanuit België en waren er shuttlebussen vanaf het vliegveld van Boedapest. Daarnaast hoef je op Balaton vrijwel nergens in de rij te staan voor een (gratis) verfrissende douche of een verlossende stop bij het kleinste kamertje. Ruim en efficiënt zijn de sleutelwoorden voor de organisatie van dit festival, en daarmee slepen ze de winst in de wacht!

Lees hier het hele Festivalrapport

2. Primavera Sound (8,6)

Thomas Heijligers – Festileaks

Als je kijkt naar alle voorzieningen die er op Primavera Sound 2018 uit de kast zijn getrokken is het absoluut geen verrassing dat ze er met het zilver vandoor gaan. Omdat het festival in de stad Barcelona wordt gehouden is het überhaupt al goed bereikbaar, maar het festival doet er nog een schepje bovenop. Zo is er een bewaakte fietsenstalling voor de locals, is de afstand tussen festivalpoort en metrostation bijna nihil en rijden er als kers op de taart bussen op het terrein. Je staat dan wel niet op een camping, maar als je het goed speelt hoef je op Primavera Sound geen stap te verzetten om van je bed bij het hoofdpodium te komen.

Lees hier het hele Festivalrapport

3. Down The Rabbit Hole (8,6)

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Konijnen hebben de reputatie pientere dieren te zijn en de organisatie van Down The Rabbit Hole heeft duidelijk geprobeerd die reputatie eer aan te doen. Zoals we inmiddels gewend zijn is het konijnenhol zeer goed bereikbaar met zowel auto als OV. De pendelbussen stoppen voor de deur en er is voor bijna elke festivalgast ruimte om drie auto’s te parkeren. Helaas ging niet alles van een leien dakje. Door het hoge bezoekersaantal dit jaar stond de organisatie voor een uitdaging. Ze hebben de test redelijk goed doorstaan, maar er waren toch klachten over de staat van het sanitair en de lange wachttijden bij de bar. Ook waren er meerdere ontevreden geluiden over de drukte op de campings. Iets om in de gaten te houden dus.

Lees hier het hele Festivalrapport

4. Amsterdam Open Air (8,4)

AOA 2018 main stage
foto: Debbie Spaan / Festileaks

Het is altijd even zweten als je in de hoofdstad met de auto ergens moet geraken. Daarom kon je voor Amsterdam Open Air de auto ook beter laten staan en het OV pakken. Zo reed tramlijn 53 rechtstreeks van Centraal naar de Gaasperplas op vijf minuten lopen van de toegangspoorten. Ook terugkomen ’s avonds was geen probleem, want de extra metro’s die waren ingezet zorgden ervoor dat je nog geen zes minuten hoefde te wachten op het station.

Lees hier het hele Festivalrapport

5. Appelpop (8,4)

Photo: Bart Heemskerk (Appelpop 2018)

Als grootste gratis festival van Nederland kan je heel wat volk verwachten. Dit heeft de organisatie van Appelpop dan ook adequaat opgevangen. Zo waren er extra treinen van NS en Arriva waardoor je het terrein niet eerder hoefde te verlaten om de laatste trein te halen. Ook de lokale veerpont is extra ingezet om iedereen van A naar B te krijgen. Festivalgangers met een auto konden ook hun hart ophalen, want parkeren kostte helemaal niks.

Lees hier het hele Festivalrapport

Over de Festileaks Festival Awards

Festivalacts top 100
Credits: Rockstar Photographers

Op 44 festivals verspreid door heel Europa vroegen reporters van festivalwebsite Festileaks minimaal 100 festivalgangers naar een rapportcijfer voor de 6 belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken en logistiek. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2018 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Roskilde, Lollapalooza, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Festileaks.com is de online ontmoetingsplek voor het verkrijgen en delen van de laatste nieuwtjes, geruchten en ervaringen van en over festivals en evenementen. De festivalwebsite is in 2018 genomineerd voor Website van het Jaar.

Bekijk alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2018

Appelpop Logo

Appelpop 2018

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 7-8 september 2018
Line-up
Ronnie Flex
Coely
The Overslept
Tickets Niet meer beschikbaar.