5x waarom iedereen Beyoncé in 2018 live wil zien

1438

Queen Bey is in the house. Beyoncé is na een ingelaste pauze vorig jaar, in 2018 weer back on the road. Ze komt haar gemiste Coachella optreden van vorig jaar goedmaken en headlined het festival op 14 en 21 april. Verder heeft ze, tot de teleurstelling van veel mensen, nog geen andere festivals aangekondigd. Sta je zelf nog altijd niet te popelen om een Beyoncé-show? Wij geven je vijf redenen om dit wel te doen

1. Haar dansmoves

Beyoncé is zichzelf niet zonder dé perfecte choreografie op ieder nummer. Ze danst in het middelpunt, maar zeker niet alleen. Ze wordt omringt door professionele dansers die perfect synchroon meebewegen. “Okay ladies, now let’s get in formation”.

2. Uithalen waar je gegarandeerd kippenvel van krijgt


Beyoncé is natuurlijk bekend van haar dansmoves, maar dan heb je ook nog haar perfecte uithalen. Ze wordt ook wel de koningin van de live-optredens genoemd. Man, wat een bereik. En toch weet ze het vaak intiem te houden, hoe groot de venues ook zijn.

3. Het complete plaatje

Mevrouw Knowles-Carter heeft niet alleen een geweldige stem, maar in combinatie met haar looks, dansmoves en gewaagde bodysuits heeft zij hét complete plaatje. Ook zet ze zich in voor goede doelen en noemt ze zichzelf een moderne feminist. In 2016 bracht Beyoncé haar video- en muziekproject Lemonade uit: het album dat de worsteling en de trots van de zwarte vrouw centraal stelt.

4. Nieuwe tracks


Haar laatste en misschien wel beste plaat Lemonade stamt uit 2016. Maar ze heeft in 2017 al diverse samenwerkingen in gang gezet. Zo heeft Queen Bey onder andere met Ed Sheeran, Eminem en J. Balvin nieuwe tracks gemaakt. Wie weet heeft 2018 nog meer nieuwe muziek in petto.

5. She is ‘Irreplaceable’

Beyoncé krijgt de gehele Glastonbury weide (van 175.000 man) mee op het nummer ‘Irreplaceable’. Het ultieme bewijs dat ze iedereen in kan pakken, zelfs als R&B niet per se je ding is. En ondanks alle fame is ze haar publiek nog altijd dankbaar, wát een powervrouw!

Beyoncé


Naast actrice, ontwerpster en de vrouw van rapper JAY Z is Beyoncé natuurlijk één van de bekendste zangeressen ter wereld. Ze scoorde hits met ‘Drunk In Love’, ‘Irreplaceable’ en ‘Run the World’. De zangeres uit Texas bracht tot dusver 6 studioalbums uit en speelde in 10 films. Twee jaar geleden was Beyoncé nog in Europa te bewonderen. De zangeres gaf toen ijzersterke concerten in o.a. Amsterdam, Brussel en Düsseldorf.
In 2018 is de zangeres te zien op Coachella. Verder zijn er nog geen andere bevestigingen.

Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van heel veel Belgische bands zoals Balthazar, maar ook van Anderson .Paak, Foals, Goldband, QOTSA en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Sziget en als het mag de wereld rondreizen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.