Editors, The National en meer naar TW Classic 2018

2058
editors tom smith
Foto: Chris Stessens

De eerste naam voor TW Classic 2018 is bekend. Het ééndaagse festival kondigt vandaag de komst van de Britse band Editors aan.

De band vormt de eerste naam op het affiche van TW Classic, dat dit jaar plaatsvindt op 14 juli. Andere namen op het Belgische affiche zijn onder andere The National. Ook Kraftwerk 3-D en dEUS komen naar het festival. Voor dEUS het TW Classic het eerst festival van komende zomer.

Geruchten over The Rolling Stones werden eerder al ontkracht. Het is niet het enige Europese festival voor Editors. Eerder werden al optredens voor onder andere het Duiste Juicy Beats en het Griekse Ejekt Festival bekendgemaakt. Deze optredens zullen ongetwijfeld in het teken staan van het nieuwe album van de band. De eerste single van dit album verschijnt op 15 januari. Het album zelf verschijnt op 9 maart.

Editors

Editors

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste album van de Britse band, The Back Room, met het nummer ‘Munich’ als grootste hit. Twaalf jaar en vier albums later is de Britse band niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. Met de tour rond hun vijfde studioalbum IN DREAM kwamen de heren al langs op menig festival, zoals Lowlands en Pukkelpop in 2017. Dat laatste spectaculair optreden kun je hier bekijken.

TW Classic 2018

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

TW Classic is een eendaags festival en is voortgekomen uit Rock Werchter, het wordt dan ook op hetzelfde terrein gehouden. De ‘klassieke variant van Werchter’ heeft daarentegen maar één podium. Op het programma staan doorgaans ervaren en succesvolle artiesten, aangevuld met kleinere Belgische en Nederlandse acts. In 2018 wordt het festival gehouden op zaterdag 14 juli. Ticketprijzen zijn vooralsnog niet bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op de website van TW Classic.

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.