Advertisement

Festivalconcert: Rolling Stones op Copacabana beach

The Rolling Stones
Foto: Claude Gassian

In 2013 speelden de mannen van Rolling Stones nog op Glastonbury en een jaar later stonden ze op Pinkpop. De uitverkochte editie kende een gemengd publiek, die de klassieke band met smart opwachtte. Hits werden meegezongen en geschiedenis werd geschreven. Dat deden ze ook precies dertien jaar geleden, toen je ze gratis kon bewonderen in Brazilië.

Op 18 februari 2006 speelde één van de duurste bands geheel gratis op het strand van Copacabana, in het zuiden van Rio de Janeiro. Een miljoen bezoekers kwamen op het spektakel af, waardoor het tevens één van de best bezochte rockshows ooit is. Op dat moment was de band bezig met het wereldtournee van A Bigger Bang. Zo’n twintig nummers kwamen voorbij, die stuk voor stuk live werden uitgezonden op de Braziliaanse tv, het internet en een aantal Amerikaanse bioscopen. Het stadsbestuur en twee telecombedrijven dekten de de kosten van het concert. Helaas staat het hele concert niet in één keer op YouTube, maar met deze playlist hoef je alsnog bijna niets te missen, dus, ga ervoor zitten.

https://www.youtube.com/watch?v=MfuFSHUeExc&list=PL233073E9B7D5F671

Rolling Stones

Mick Jagger, Ronnie Wood, Keith Richards en Charlie Watts hebben weinig introductie nodig. The Rolling Stones werden legendarisch met hits als ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’, ‘Paint It Black’ en ‘Gimme Shelter’. Vorig jaar tourde de band met het nieuwe album Blue and Lonesome langs stadions. Festivalshows van Mick Jagger en co. zijn zeldzamer. In 2014 was de band voor het laatst op de festivalweides te zien. Toen deden de heren onder meer Pinkpop en TW Classic aan.