15 maart 2004: de release van ‘Somebody Told Me’ van The Killers

Photo: The Killers at EXIT 2017 by Rob Loud

Hoera, want ‘Somebody Told Me’ van The Killers blaast vandaag veertien kaarsjes uit! Na negen jaar keert de band terug naar Rock Werchter, waar zo goed als zeker op vrijdag 6 juli dit festival anthem over de Werchter-weide zal schallen.  

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 scoort de uit Las Vegas afkomstige band The Killers meteen hoge ogen. ‘Somebody Told Me’ wordt als tweede single uitgebracht en kent drie b-kantjes: ‘Under the Gun’, ‘The Ballad of Michael Valentine’ en ‘Show You How’. Samen met de eerste single van het album – ‘Mr. Brightside’ – heeft deze band al 14 jaar twee absolute festival anthems in handen.

Festival Anthem

https://www.youtube.com/watch?v=OpWva7yWZTY

Op zondag 25 juni 2017 spelen Brandon Flowers en kompanen een ‘secret set’ op de John Peel Stage op Glastonbury. Aangezien het een verrassingsoptreden was, gonsde het natuurlijk van de geruchten en stonden er heel wat fans klaar. In de video hierboven is goed te horen hoe het festivalpubliek het héle nummer weet mee te zingen. ‘Somebody Told Me’ bewijst zich als waar festival anthem; een ideale track om op los te gaan en om mee te blèren!

Wist je dat…

  • … de band met ‘Somebody Told Me’ een Grammy kreeg voor Beste Rocknummer?
  • … deze track het tot #2 heeft geschopt in jullie ‘Best Tracks‘?
  • … The Killers haar naam ontleent aan de fictieve band uit de videoclip voor ‘Crystal‘ van New Order?
  • … in een interview met Rolling Stone, Brandon Flowers de betekenis van de songtekst uitlegt? “This is the story of trying to meet someone in a club.”
  • … toen The Killers begonnen, hun muziek niet opgemerkt werd door de muziekbranche? Dat is de reden waarom ‘Somebody Told Me’ twee keer uitgebracht is. De eerste keer had de hoes een roze achtergrondkleur, de tweede een blauwe.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij nu geen genoeg krijgen van Brandon Flowers en z’n vrienden? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van The Killers op ons Spotfiy-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten.

The Killers 

Ter promotie van het laatste album Wonderful Wonderful is de band momenteel bezig met een wereldwijde tour. Ze staan onder andere bovenaan de poster van Rock Werchter 2018 en wij gingen in februari naar de Ziggo Dome om te kijken of The Killers klaar zijn voor dat festivaloptreden. Ook in Nederland hopen we op een festival gig, maar voorlopig blijft het bij dromen. En dat terwijl het laatste Nederlandse festivaloptreden alweer uit 2014 stamt, toen The Killers op Pinkpop stonden.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen