Morgenavond staat Editors in een uitverkochte Ziggo Dome. Na de release van het zesde studioalbum Violence vonden wij het tijd om de balans eens op te maken. Middels een FestiTinder bepaalden jullie wat de beste tracks van deze doorgewinterde festival-rockband zijn. Dit zijn de songs die jullie graag op de setlist van Pinkpop en TW Classic zouden zien.

Top 10 Countdown

10. ‘Hallelujah (So Low)’
9. ‘Ocean Of Night’
8. ‘Magazine’
7. ‘Sugar’
6. ‘A Ton Of Love’
5. ‘An End Has A Start’
4. ‘The Racing Rats’
3. ‘Munich’
2. ‘Papillon’

1. ‘Smokers Outside The Hospital Doors’

Wist je dat…?

  • The Weight Of Your Love hun meest succesvolle album in Europa is? In België en Nederland stond het op plaats 1 in de hitlijsten.
  • … de clip van ‘Magazine’ is opgenomen in Amsterdam?
  • … de live-uitvoering van ‘No Sound But The Wind’ in 2009 al de hitlijsten in Vlaanderen behaalde, maar nu pas op het zesde album Violence is verschenen?
  • … het album In This Light And On This Evening geïnspireerd is door de films Bladerunner en Terminator?
  • … Tom Smith zijn verbeelding de vrije loop laat als hij nieuwe nummers schrijft? De verhalen die hij vertelt zijn dus niet allemaal persoonlijk of waargebeurd.
  • … Tom Smith ‘Hallelujah (So Low)’ schreef nadat hij geëmotioneerd terugkwam van een trip met Oxvam Novib, waarbij hij een vluchtelingenkamp in Griekenland bezocht?
  • … maar liefst twee nummers (‘Magazine’ en ‘Hallelujah (So Low)’) van het nieuwe album Violence nu al jullie top-10 hebben behaald?

20 Best Tracks op Spotify

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Tom Smith en zijn fantastische band? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van Editors op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met best tracks van de tofste festivalbands.

Editors

Photo: Rahi Rezvani

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste Editors album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Dertien jaar en zes albums later is de Britse band niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. Met de tour rond hun zesde en meest recente studioalbum Violence kun je al zien in Antwerpen en Amsterdam. In 2018 zijn de mannen onder meer te zien op Ejekt Festival, Juicy Beats, Pinkpop en TW Classic. Waar hoop jij ze komende festivalzomer nog meer te zien?