Het wachten is eindelijk voorbij: het nieuwe album van Editors is uit. Het langverwachte zesde studioalbum heet Violence en is vandaag uitgekomen.

We konden al een tijdje genieten van ‘Magazine’ en ‘Halleujah’, de eerste singles van het album. Die hebben we inmiddels grijsgedraaid, dus het is hoog tijd voor nieuw materiaal. Eindelijk is het zo ver. Met deze nieuwe plaat zijn de mannen van Editors helemaal klaar voor het aankomende festivalseizoen.

Afgelopen jaar konden we de band al aanschouwen op Lowlands en Pukkelpop. Komend jaar staan ze onder andere op Pinkpop en TW Classic. Tijdens de shows zullen waarschijnlijk veel nieuw werk gaan spelen. ‘Hallelujah’! Beluister Violence nu via Spotify.

Editors

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste Editors album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Twaalf jaar en vier albums later is de Britse band niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. Met de tour rond hun vijfde en meest recente studioalbum IN DREAM kwamen de heren al langs menig festival. In 2016 stonden ze bijvoorbeeld op op Sziget, Rock Werchter en Best Kept Secret, maar ook deze zomer waren ze present op onder meer Lowlands, Pukkelpop en Hurricane/Southside. In 2018 zijn de mannen onder meer te zien op Ejekt Festival, Juicy Beats, Pinkpop en TW Classics. Waar hoop jij ze komend jaar nog meer te zien?