Na een paar jaar van afwezigheid komt Foo Fighters eindelijk weer naar Nederland en daar zijn we maar wat blij mee. Met negen studioalbums op zak is een ideale setlist samenstellen niet gemakkelijk, maar samen komen we een heel eind. Afgelopen week schakelden we jullie hulp in middels een FestiTinder. Dit zijn volgens jullie de Beste Tracks van de Foo Fighters.

Top 10 Countdown

10. ‘These Days’
9. ‘Monkey Wrench’
8. ‘The Sky Is A Neighbourhood’
7. ‘My Hero’
6. ‘Times Like These’
5. ‘Learn To Fly’
4. ‘All My Life’
3. ‘Best of You’
2. ‘Everlong’
1. …

Wist je dat…?

  • … de tien beste tracks van zeven verschillende albums komen?
  • … Dave Grohl op het selftitled debuutalbum van Foo Fighters, op de gitaarpartij in één nummer na, alle instrumenten inspeelt?
  • … Virginia Hanlon Grohl, de moeder van Dave Grohl, in de clip van ‘Breakout’ figureert? Ze steekt haar middelvinger op wanneer ze haar langzaam rijdende zoon inhaalt.
  • … de band iedereen aanklaagt die de naam van de band of de leden verkeerd spelt? Vrijwel alle gevallen worden afgedaan met een boete van om en nabij de $100,-.
  • … Foo Fighters graag met andere artiesten en bands het podium deelt? Dit deden ze met onder andere Queen en Rush.
  • … Dave Grohl niet alleen bij Nirvana drumde? Hij deed dit ook bij Queens Of The Stone Age, Tenacious D, Nine Inch Nails, Killing Joke en Garbage. Ook was hij bijna drummer bij Tom Petty and The Heartbreakers, maar hij bedankte voor de eer.
  • … Foo Fighters niet vies is van een cover? Tot de hedendaagse favorieten behoren onder andere ‘Under Pressure’ van Queen & David Bowie en ‘Under My Wheels’ van Alice Cooper.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij nu geen genoeg krijgen van Dave Grohl en z’n mannen? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van Foo Fighters op ons Spotfiy-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten om je (werk)dag mee door te komen.

Foo Fighters


Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana, na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album Concrete and Gold kwam in september 2017 uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. Net als dit jaar zijn Dave Grohl en co. in 2018 op de festivals te vinden. Eerder werden onder meer al Rock am Ring en Pinkpop aangekondigd!

DELEN
Groot liefhebber van Anderson .Paak, Zach Braff, Rotterdam en m'n studentenreisproduct. Dankzij FestiLeaks in staat om m'n studie communicatie met m'n voorliefde voor festivals en muziek te combineren. Deze festivalzomer ga ik eindelijk genieten van Arctic Monkeys en Queens Of The Stone Age!