FestiTinder! Wat zijn jouw favoriete tracks van Editors?

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Op vrijdag 9 maart bracht Editors hun zesde studioalbum Violence uit. Deze festivalzomer staan ze onder andere op Pinkpop en TW Classic. Tijdens de shows zal de vijfkoppige band waarschijnlijk veel nieuw werk gaan spelen, maar welke tracks wil jij eigenlijk horen?

In de FestiTinder van deze week kun je kiezen uit 38 parels van dertien jaar Editors. Lig jij uren in de rij voor ‘Papillon’ of is het recente ‘Magazine’ iets waar je warm voor loopt? Heb jij echte favorieten, of is het al goed als de stem van Tom Smith maar te horen is?

FestiTinder

Bij een artiest van dit kaliber wordt al gauw de vraag gesteld welke nummers we gaan horen op de bühne. Hoewel hits als ‘A Ton Of Love’ en ‘Munich’ natuurlijk altijd goed scoren, is het nog maar afwachten hoe de nieuwe Violence-setlist eruit gaat zien. Maar niet getreurd. Vandaag laat jij namelijk weten welke tracks je wilt horen. Swipe rechts voor jouw geliefde songs, links voor de tracks die je liever niet hoort. Tinderen maar!

Editors

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste Editors album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Dertien jaar en zes albums later is de Britse band niet meer uit het festivalcircuit weg te denken. Met de tour rond hun zesde en meest recente studioalbum Violence kun je al zien in Antwerpen en Amsterdam. In 2018 zijn de mannen onder meer te zien op Ejekt Festival, Juicy Beats, Pinkpop en TW Classic. Waar hoop jij ze komende festivalzomer nog meer te zien?