Lana del Rey en meer naar Sziget 2018

Een nieuwe bundel namen voor Sziget 2018. De organisatie maakt vandaag de komst nieuwe namen bekend, waaronder headliner Lana del Rey.

Het is weer even geleden dat we voor het laatst iets hoorden vanuit Hongarije. De laatste bundel namen werd eind februari bekend gemaakt. Nu voegt het festival daar dus nog meer namen aan toe, met onder andere Lana del Rey en Fever Ray. De gehele lijst van nieuwe namen lees je hieronder:

 • Lana del Rey
 • Fever Ray
 • BØRNS
 • Asaf Avidan
 • Don Diablo
 • AURORA
 • Unknown Mortal Orchestra
 • ZHU
 • Tujamo
 • Damian Lazarus & The Ancient Moons
 • Jan Blomqvist & Band
 • SG Lewis

Het vorige pakketje bevatte onder andere Gorillaz, The War on Drugs en Dua Lipa. De eerste reeks namen zette onder andere Kendrick Lamar en Mumford & Sons op het affiche.

Lana del Rey

Lana Del Rey

De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey timmert al een tijdje aan de weg sinds haar doorbraak in 2011 met de hit ‘Video Games’. Ze heeft in sindsdien al vier albums uitgebracht, waarvan de meest recente, Lust for Life, afgelopen jaar uitkwam. Met haar unieke sound, met jaren 50 en 60 Americana als grootste inspiratie, heeft ze een grote fanbase opgebouwd. Dit jaar heef Lana naast een paar optredens in het voorjaar verder nog geen concerten gepland. Het zou zomaar kunnen dat andere Europese festivals haar ook nog weten te strikken. Zo vindt Lowlands bijvoorbeeld in het weekend na Sziget plaats.

Sziget 2018

Foto: Sandor Csudai

Sziget is een jaarlijks festival gehouden op een eiland in de Donau, middenin de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag.

Nu de early-bird actie verlopen is betaal je €299,- voor een 7-day pass en €70,- voor een day ticket. Tickets voor het festival zijn al in de verkoop en ook de reis met de Sziget Express is al te boeken.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 9-14 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene