YES! Deze zomer is Arctic Monkeys eindelijk weer op de festivals te zien. Ga je naar Werchter of Best Kept Secret? Sziget? Of toch naar Primavera Sound? Met hun drukke tourschema is er een grote kans dat jij de mannen mag bewonderen. Voordat jij je ‘Dancing Shoes’ aantrekt, rest nog één belangrijke vraag: ken jij alle songteksten wel uit je hoofd?

Bekijk je dit artikel met de Festileaks app? Quiz dan hier!

Sinds 2014 heeft de band geen optredens meer in Europa gegeven. Alex Turner heeft intussen vooral getourd met Miles Kane als The Last Shadow Puppets. Gelukkig is Arctic Monkeys weer helemaal terug en duurt het niet lang meer voor er nieuwe muziek uitkomt. Maar hoe goed ken jij alle oude hits? Ben jij klaar om mee te blèren op de festivals of moet je toch nog even oefenen? Speel de FestiQuiz en kom erachter!

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

Arctic Monkeys

De Britse indierockband Arctic Monkeys zag voor het eerst het levenslicht in 2002 en heeft sindsdien een grote reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys op de eerste editie van Best Kept Secret, maar een jaar later ook op Pinkpop en Rock Werchter. Voor komend jaar is de band al aangekondigd voor onder andere Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Mad Cool.

Best Tracks

Een tijdje terug vroegen we jullie naar je favoriete nummers van ‘de apen’. Hierbeneden vind je de 20 beste Arctic Monkeys-tracks, samengevat in een handige afspeellijst. Heb je een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!