Paramore in de zomer met Foster The People in Amerika op tournee

Photo: Sven-Sebastian Sajak

Paramore zal samen met Foster The People komende zomer door Amerika touren. Dit betekend dat optredens van beide bands voor heel wat Europese festivals hoogstwaarschijnlijk uitgesloten zijn.

Afgelopen maand was Paramore nog te zien in AFAS Live in Amsterdam. De nieuw aangekondigde tour vindt plaats in de periode van onder meer Rock Werchter, Mad Cool en NOS Alive. Europese festivals heeft de band nog niet gepland, wel staan ze komende zomer op een aantal Amerikaanse festivals en het Japanse Summer Sonic.

Hayley en Co. waren in 2012 voor het laatst te zien op de Europese festivalweides. Ze stonden toen onder meer op Rock Am Ring en Pinkpop.

Paramore

Photo: Sven-Sebastian Sajak

Paramore is een Amerikaanse rockband rondom zangeres Hayley Williams. De band brak in 2005 door met debuutalbum All We Know is Falling. Echt hard ging het echter pas met Paramore na het tweede album Riot! uit 2007. Met dit album op zak sleepte de band een Grammy-nominatie binnen voor ‘Best New Artist’, en schoten ze omhoog in de charts. In 2013 bracht de band misschien wel hun grootste hit, ‘Ain’t it Fun’, uit. Voor dit nummer sleepten ze dan ook daadwerkelijk een Grammy in de wacht. De muziek van de band wordt vaak omschreven als ‘pop-punk’, maar is door de jaren heen ook flink veranderd. Zo heeft het nieuwste album, After Laughter, invloeden vanuit de New Wave.